Zavřít reklamu

Začátkem tohoto měsíce kameraman Duncan Sinfield zveřejnil záběry z dronu, které ukazují, že jak vypadá Apple Park v noci. A nyní další kameraman, tentokrát Matthew Roberts zveřejnil na svém YouTube kanálu další video zachycující průběh stavby areálu společnosti Apple, který se má otevírat už brzy. Ačkoliv cupertinská společnost vydala v únoru tiskovou zprávu, ve které uváděla, že Apple Park se otevře prvním zaměstnancům během měsíce dubna, zatím se tak nestalo.

V průběhu několika posledních týdnů udělali dělníci v areálu výrazné pokroky. V současné době instalují solární panely na střechu centrální budovy, a poté by měla být téměř kompletní. Zatímco nádvoří vyžaduje ještě poměrně velké úpravy, například velkého rybníku a okolní zeleně.

Terénní úpravy v Apple Parku byly v posledních týdnech poměrně rozsáhlé. Apple způsobil nedostatek stromů pro ostatní firmy v okolí. V nejnovějším videu můžete vidět, že terénní úpravy ještě dále budou probíhat, přičemž v konečném důsledku bude na akademické půdě vysázeno devět tisíc nativních a suchu odolných stromů.

Až do léta budou probíhat úpravy krajiny a finální práce na vedlejších budovách areálu, což rozhodně nebrání tomu, aby se do hlavní budovy nastěhovali první zaměstnanci. Odhaduje se, že v Apple Parku bude pracovat okolo 13 tisíc zaměstnanců.

apple park fb

Dnes nejčtenější

.