Zavřít reklamu

Pokud si potrpíte na luxusní hodinky, u kterých vedle vzhledu preferujete i jejich výkon, určitě vás následující řádky zaujmou. Společnost Montblanc, která vyrábí skvělé hodinky už 110 let, totiž přivedla na svět své první chytré hodinky. Jmenují se Montblanc Summit a už v červnu se objeví na trhu v ceně mezi 940 € až 1080 €.

Podle slov samotných autorů kombinují tyto smartwatch jemné hodinářské umění s nejnovějším operačním systémem pro smartwatch – Android Wear 2.0. Všechny operace pak řídí vysoce výkonný procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100.

I když se jedná o chytré hodinky, na první pohled byste rozdíl mezi nimi a obyčejnými hodinkami snad ani nepoznali. Tyto kukačky totiž opravdu na první pohled působí spíše jako luxusní klasika, která kombinuje prémiové materiály a tradiční technologie. A podle ředitele Montblancu, Jérome Lamberta, je právě tohle ten důvod, proč budou hodinky  úspěšné. Vypadají totiž opravdu elegantně. Tím nechci nějak degradovat hodinky jiných značek, nicméně takto „gentlemansky“ na mě žádné jiné nepůsobí. Společnost se totiž nechala inspirovat starým designem, který je dnešními zákazníky opět vyhledáván.

Sympatický výkon v elegantním balení

Spolupráce Google a Montblanc tak na trh přinesla něco, čemu se budou ostatní hodinářské společnosti jen těžko vyrovnávat. Společnosti vytvořili produkt, který dokonale využívá plný potenciál operačního systému a jeho nejnovějších funkcí, a zároveň je kompatibilní se zařízeními běžícími na iOS a Androidu.

Ovládání by mělo být podle slov výrobce velmi plynulé a intuitivní. Zároveň slibuje dlouhou výdrž baterie. Zajímavou vychytávkou bude i funkce Google Asistenta, který by měl fungovat podobně jako v telefonech a tabletech. Zda bude i tato funkce v hodinkách využitelná však ukáže čas.

Co se týče technických parametrů, mohla by vás zajímat třeba velikost displaye. Ten na hodinkách dosahuje 1,39“ a je AMOLEDový. To zaručuje živé a realistické pojetí barev, které jsou v dnešním světě žádaným artiklem. Obrazovku překrývá safírové sklo zaoblené na okrajích, které by prakticky nemělo jít poškrábat. Tuto technologii známe třeba z fotoaparátů na lepších smartphonech. Samozřejmostí je voděodolnost, mikrofon, měření tepové frekvence, krokoměr, gyroskop, kompas a barometr.

Při koupi si můžete vybrat ze tří provedení – celočerné varianty, typu s černou a leštěnou ocelí a celolešněné ocelové varianty. Dále si můžete vybrat z celé škály různých pásků, které jsou jak v různých barvách, tak v různých stylech a tloušťkách. Vrcholem těchto pásků je pak originální náramek z kůže aligátora.

 

Hodinky vypadají určitě velmi zdařile a své zákazníky si jistě najdou. Uvidíme, zda zvyšující se konkurence donutí stávající výrobce hodinek k lepším a lepším kouskům. Před pár dny se třeba objevily informace o nové technologii displaye u Apple Watch. Nechme se ale překvapit, co nám výrobci v budoucnu přinesou.

montblanc fb

zdroj: watchdeluxe

 

 

 

Dnes nejčtenější

.