Zavřít reklamu

Bleska McQueena si mnoho z nás může pamatovat z animovaného filmu Auta. Film z roku 2006, za kterým stojí studio Pixar se dočkal v roce 2011 pokračování a tento rok se můžeme těšit na třetí díl. S Disney (Disney koupilo Pixar v roce 2006 od Steva Jobse) také spolupracuje společnost Sphero, která se zabývá výrobou elektronických zařízení/hraček. Nyní na trh uvádí Bleska McQueena na dálkové ovládání přes iPhone.

Konkrétně se tato hračka jmenuje Ultimate Lightning McQueen a je ovládána přes Bluetooth díky aplikaci pro iOS/Android. Samotný Blesk disponuje několika autentickými pohyby a animacemi, které Sphero nazývá jako „emotivní odpružení“. Ty autíčku umožňují provádět animace z filmu, a to i během jízdy. Levá i pravá strana McQueena se může pohybovat (zvedat a snižovat) a po poklepání na kapotu, střechu nebo dveře auto dokonce i promluví. Animované oči na čelním skle jsou zobrazeny pomocí LCD displeje. Během hraní můžete s Bleskem odjet až do vzdálenosti 100 stop (cca 30,5 metru), na jedno nabití vydrží až 40 minut.

iOS aplikace uživatelům umožňuje Bleska ovládat až rychlostí 6 mph (necelých 10 km/h) a k dispozici je i možnost driftování a couvání. Blesk údajně dokáže provést až 150 animací. Uživatelé budou moci propojovat různé animace a hlasové linky do skriptů mohou si tak vytvářet vlastní miniaturní příběhy. Díky implementovanému mikrofonu i autíčko pozná, když se díváte na film Auta a nabídne pak i svůj komentář.

Aby byla zajištěna co největší podobnost s filmovým protějškem, tak společnost Sphero spolupracovala i s filmovým producentem Jayem Wardem a animátorem Bobbym Podestou.

Do prodeje by se Blesk McQueen měl dostat v červnu společně s filmem Auta 3. Pokud zvažujete koupi, můžete tak učinit na oficiálních stránkách výrobce. Cena je 300 dolarů.

sphero-lightning-mcqueen fb

Dnes nejčtenější

.