Zavřít reklamu

Boj Instagramu se Snapchatem o prvenství v oblasti fotografických aplikací nepřestává. Snapchat je však oproti Instagramu v mnohem horší pozici. Zábavné prvky, kterými právě tato aplikace dobyla svět, začínají kopírovat vývojáři Instagramu a přetahují tak uživatele konkurenční aplikace na svou stranu. Instagram dokonce nyní přidal do své aplikace obličejové filtry, které uživatelé znají právě z konkurenčního Snapchatu. Nová aktualizace tak přináší například klobouky, zvířecí uši a čumáky nebo třeba akvária.

Tvrdý konkurenční boj

Instagram, který si dlouho držel neotřesitelnou pozici mezi podobnými aplikacemi, shledal prvního vážného nepřítele až s příchodem Snapchatu. Ten nabídl uživatelům jakožto průkopník živé obličejové filtry, které se přizpůsobily tvaru vašeho obličeje a dokonce na něm i skvěle držely. Postupem času se Snapchat dostával stále víc do popředí zájmů a každá jeho aktualizace s novinkami přinesla velkou vlnu nadšení. Do aplikace postupem času přibyly i modulace hlasu či Snapchat Stories, které bylo možné přehrávat jen 24 hodin od jejich pořízení. Ostatně kouzlo Snapchatu tkví právě v omezeném čase, který máte na prohlédnutí obdržené fotografie.

Instagram však ve Snapchatu postupem času spatřil silného konkurenta a začal jednat. Protože byly Snapchat Stories u uživatelů velmi oblíbené, rozhodl se je Instagram zakomponovat do nové verze své aplikace též. Tato nová funkce Instagramu přivedla mnoho uživatelů právě z „okradeného“ Snapchatu. Instagram totiž nabízí na rozdíl od Snapchatu daleko více uživatelských možností a pro komunikaci s okolím je v mnoha aspektech přívětivější. Toho začali jako první využívat například celebrity, které pomocí InstaStories mnohdy mapují svůj běžný den. Funkci Stories, které po 24 hodinách zmizí, uvedl před nedávnem do svého Messengeru i Facebook. Ten ovšem žádné velké ovace za svou novinku neobdržel, uživatelům se totiž další změna aplikace zrovna nezamlouvá.

Funkce obličejových filtrů na Instagramu pracuje přesně tak, jako na Snapchatu. Fotoaparát nasměrujete na obličej a vše ostatní už provede aplikace sama. Na oskenovaný obličej vám automaticky přidá například brýle, korunky, zvířecí uši či nosy. Takto vylepšený obličej pak můžete samozřejmě odeslat buď soukromě, či rovnou zveřejnit na váš instagramový profil. Zda je tahle novinka na Instagramu zároveň dalším hřebíčkem do rakve Snapchatu se můžeme jen domnívat. Faktem ale je, že Instagram se pomalu stává fenoménem a jeho místo v popředí tohoto typu aplikací jen tak někdo neotřese.

Instagram-Face-Filters-fb

Dnes nejčtenější

.