Zavřít reklamu

Instagram je místem, kde se můžete stát skutečnou hvězdou a celebritou jen díky tomu jak vypadáte, jaký žijete životní styl, kam cestujete nebo čemu se věnujete. Právě z tohoto důvodu je Instagram svým způsobem výjimečným online místem, kde se stejně jako na YouTube může stát z každého člověka někdo, koho sledují miliony lidí a může si tak změnit svůj život. Případy kdy se dívky fotící fotky na Instagram z dětského pokojíčku ocitly na molech světových módních přehlídek jsou dobře známé a proto věřím, že zejména ženám se bude následující článek líbit.

Foťte to, k čemu ostatní nemají přístup!
Pokud jste jednou v životě viděli Porche, není nejlepší nápad stát se uživatelem který bude sdílet fotky Porsche a to stejné platí u čehokoli. Nemusíte žít zrovna Posh život, abyste se staly hvězdou instagramu. Naopak je nesmysl snažit se na každé fotce ukazovat stále dokola tu jednu jedinou kabelku LV kterou máte. Naopak se soustřeďte na to, k čemu lidé nemají běžně přístup, může to být například vaše práce. Pokud jste pilot, je zřejmé, že většina lidí zkrátka nevidí letiště různě po světě každý den a tak mohou být vaše fotografie z letiště nebo letadla právě tím, proč vás začnou sledovat. Pokud pracujete v nějakém butiku, pak zaujmete například fotkami vás osobně v nových kolekcích a tak dále. Snažte se zamyslet nad tím, co ve vašem životě není až tak běžné, čím se lišíte od ostatních a právě na to se zaměřte. Může to být zajímavý koníček, práce nebo i to v jaké se pohybujete společnosti a kde se často objevujete. Pokud denně jíte v restauraci, pak je foodporno tím pravým, co byste měli fotit!

Buďte věrní stylu!
Jakmile se jednou rozhodnete pro téma, kterému se budete věnovat, v žádném případě jej neměňte a ani nepostujte fotografie nebo videa, která s ním nesouvisí. Pokud zvolíte jako své téma například fashion, pak po deseti postech s fashion tématikou lidi kteří vás sledují naštvete tím, když najednou vyfotíte jídlo. Samozřejmě výjimku tvoří případy, kdy založíte Instagram na svém životě a fotíte co prožíváte, co jíte, co si koupíte a co se děje okolo vás. V tom případě pak používáte Instagram podobně jako většina celebrit a zkrátka ukazujete lidem váš život, který může být rozhodně velmi zajímavý. Ovšem i tak je zde platí pravidlo věrnosti stylu. Pokud se rozhodnete fotit všechny fotky černobíle, není příliš dobré když najednou použijete jiný filtr. Buďte tedy v tomto případě věrni filtrům a používejte stále ty stejné, případně změnte filtry jednou za čas trvale.

instagram-kim-kardashian

Pečlivě plánujte
Jednou z věcí, které je důležité na Instagramu plánovat je čas, kdy zveřejníte novou fotografii. Nejvhodnější načasování má sice nějaké všeobecné zásady, ovšem daleko lepších výsledků dosáhnete, když si je vypozorujete sami. Pokud jsou vaši cílovou skupinou lidí, kteří chodí do práce od pondělí do pátku od osmi do čtyř, pak není nejlepší čas kdy přidávat příspěvky všední den v tomto čase. Pokud cílíte na maminky na mateřské dovolené, pak je lepší fotografie zveřejňovat v době než přijdou jejich další děti ze školy a manžel se vrátí z práce, tedy v době, kdy mají čas a mohou se věnovat věcem jako je Instagram.

Další věcí kterou je vhodné plánovat je počet příspěvků a jejich pravidelnost. Z vlastní zkušenosti víme, že jakmile své čtenáře, tedy ve vašem případě své Followers na něco naučíte, nesmíte je zanedbávat. Nejlepší co můžete udělat je alespoň nějaká pravidelnost a je mnohem lepší přidat pět fotografií v pěti dnech, než vydat pět fotografií během hodiny a poté další čtyři dny nic. Předem si tedy rozmyslete co jste schopni stíhat a jakou pravidelnost dokážete dodržovat a snažte se ji neměnit.

#TagujteSrozumem
Hashtagy jsou v podstatě klíčová slova, pomocí kterých lidé vyhledají vaši fotografii. Problém je v tom, že pokud zadáte například hashtag #love nebo #Starbucks, objeví se vaše fotografie spolu se zhruba deseti miliony dalších. Je tedy důležité nad tagováním uvažovat a zvolit dostatečně všeobecné, ale zároveň specifické slovo. Použíjte tedy například #StarbucksPrague, což již zmenší počet vyhledaných příspěvků. Vyvarujte se však slovům, které nebude nikdy nikdo používat ani vyhledávat. Když tedy zadáte například #mujUZASNYpejsek není to zrovna tím, pod čím si vaši fotografii zobrazí miliony lidí. Navíc platí pravidlo, podle kterého byste měli použít jeden až tří hashtagy k fotografii, maximálně pak pět. Vyvarujete se tak nesmyslným tagům a nenaštvete své followers.

Kvalita je základ!
Pokud tedy již víte čemu se chcete věnovat, máte přístup k něčemu netradičnímu, umíte tagovat a naplánovali jste si kdy co fotit, je potřeba fotit a fotit a to v co nejlepší kvalitě. Instagram je sice z velké části o filtrech, ovšem ani ty nedokáží překrýt nekvalitní kompozici, rozmazanou fotografii nebo podobné nežádoucí artefakty. Snažte se tedy fotit co nejzajímavější pohledy na daný předmet který fotíte, využívat netradiční úhly a pohledy. Foťte také co nejkvalitněji a snažte se vybírat co nejlepší fotografie, které jsou skutečně zajímavé a nejsou jich na Instagramu další stovky milionů.

Sleduj a budeš sledován
Abyste se staly skutečnou hvězdou Instagramu, je důležité mít co nejvíc Followers. Pokud není vaše jméno zrovna Kim Kardashian, pak budete muset lidi přesvědčit nejen vším výše uvedeným a kvalitními fotografiemi, ale také si je tak trochu nahnad tím, že začnete sledovat vy je. Mnoho lidí toto sledování oplatí a vaše základna tak pomalu ale jistě roste. Je důležité sledovat lidi, kteří jsou vaši cílovou skupinou a ne bezmyšlenkovitě klikat na Follow jen tak. Nesledujte lidi, které na první pohled váš obsah nezajímá ale naopak si vybírejte ty, kteří mají stejný styl, stejné zájmy nebo hodnoty.

Instagram LsA

Dnes nejčtenější

.