Zavřít reklamu

Všechno to začalo tím, když Instagram (vlastněný Facebookem) okopíroval od konkurenčního Snapchatu funkci Stories – fotografie nebo videa, která po 24 hodinách zmizí. Později Facebook stejnou funkci přidal i do Messengeru, kde se ovšem setkala s nepříznivou odezvou, a naposled i do WhatsAppu, který firma Marka Zuckerberga vlastní také. Nyní míří Stories i do oficiální aplikace Facebook.

Facebook začal testovat Stories ve své stejnojmenné aplikaci už před více než měsícem. Tehdy ale byla novinka dostupná jen pro vybranou část uživatelů, mezi kterou pochopitelně mohl patřit i někdo z vás. Od dnešního dne jsou ale Facebook Stories dostupné pro všechny uživatele. Informaci o rozšíření funkce v oficiální aplikaci potvrdil samotný Facebook zahraničnímu magazínu TechCrunch, který se s ní před hodinou podělil s celým světem.

Stories se objeví, podobně jako na Instagramu, nahoře na hlavní zdi. Nahrávat můžete fotografie a videa, která po 24 hodinách sama zmizí. Na Stories je možné i reagovat, a to prostřednictvím zpráv skrze Messenger.

Pokud funkci na své zdi ještě nemáte, nezoufejte. Facebook ji rozšiřuje postupně mezi všechny uživatele, a tak je možné, že se ji dočkáte až později během dne.

facebook-stories-ios

 

 

Dnes nejčtenější

.