Zavřít reklamu

Už dlouho společnost Apple nepořádala žádnou dobročinnou aukci a proto se rozhodli, že to změní. Po několika měsících je tu tak znovu tradiční aukce, ve které se draží oběd a následné posezení s ředitelem společnosti, Timem Cookem. Tim Cook a Charitybuzz budou stejně jako každý rok hledat co nejvyšší příhoz. Letošní aukce bude od těch předchozích odlišná v tom, že její výherce bude pozván do nově otevřeného Apple Parku. Už tento samotný fakt by mohl zájem o aukci vyšponovat ještě o úroveň výše, jelikož je jasné, že soukromá prohlídka v takto supermoderním areálu se jen tak opakovat nebude.

Letošní rok půjde výtěžek na charitativní organizaci RFK, která se zaměřuje na lidská práva. Dražba bude probíhat v následujících dnech a bude se odehrávat v nově (polo)otevřeném Apple Parku. Tim Cook má za sebou bohatou historii podobných akcí. Každoroční aukce se pořádá již od roku 2013, kdy se oběd vydražil za 610 tisíc dolarů. V roce 2014 to bylo 330 tisíc, v roce 2015 200 tisíc a o rok později, tedy loni, 515 tisíc amerických dolarů.

Dražba bude opět začínat na 10 tisících a potrvá do 16. května. Tedy ode dneška po dva týdny. Vítěz obdrží (mimo jiné) dva „lístky“ na oběd s hlavou Applu. Jakmile dražba skončí, budeme vás informovat o tom, kolik oběd s Timem Cookem stál tentokrát.

Tim Cook laugh Apple Store FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.