Zavřít reklamu

Tim Cook zavítal na Auburn University, kde v roce 1982 získal bakalářský titul z průmyslového inženýrství. Studentům popsal, jak vypadal jeho život poté, co dokončil studium na univerzitě. CEO cupertinské společnosti studentům během své přednášky prozradil, aby se připravili na to, že po vstoupení do pracovního procesu budou muset přijmout rozmanitost.

Tim Cook podotkl, že díky tomu, že Apple respektuje rozmanitost a začlenění, dokáže vytvářet tak geniální produkty. „Věřím, že skvělý produkt se dá vytvořit pouze s rozmanitým týmem. A já mluvím o velké rozmanitosti. Jedním z důvodů, proč jsou Apple produkty tak geniální, je, že lidé, kteří na nich pracují, nejsou pouze inženýři a počítačoví odborníci, ale jsou to i umělci a hudebníci. Jedná se o spojení humanitní vzdělanosti s technologií, a tak vznikají produkty, jež mají své kouzlo,“ řekl Tim Cook studentům.

Hlava kalifornské společnosti dále studentům zdůraznila, že si budou muset zvyknout i na práci s lidmi z jiných firem. A navíc se budou muset řídit heslem: „Náš zákazník, náš pán.“

Tim Cook po absolvování Auburn University nastoupil na soukromou Dukeovu univerzitu v Severní Karolíně, kde získal magisterský titul. Už během studia začal pracovat v počítačové logistice IBM, kde setrval celkem 12 let. Krátce působil v Intelligent Electronics a Compaq. Do společnosti Apple nastoupil až v roce 1998 na pozici hlavního provozního viceprezidenta.

tim cook fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.