Zavřít reklamu

Na Redditu se včera objevil velice zajímavý post, o který by byla škoda se nepodělit. Hlavním hrdinou je autor YouTube kanálu (a stejně pojmenovaného blogu) Strange Parts. Ten se totiž jednoho dne rozhodl, že se pokusí sestavit vlastní iPhone 6S a to pouze za pomoci náhradních dílů, které sežene různě po trzích s náhradními díly v Číně. Celý proces má velmi důkladně zdokumentovaný a to jak na videu, tak na svém blogu. Na video se samozřejmě můžete podívat níže, stejně jako zde najdete odkaz na autorův blog.

Začněme nejdřív zhodnocením, jelikož je jasné, že když o tomto píšeme, tak se to autorovi povedlo. Ve videu či v článku sumarizaci explicitně nezmiňuje, v komentářích na YouTube byl ovšem sdílnější. Celá tato eskapáda trvala zhruba dva měsíce – tedy hledání a nákup vhodných komponent, výroba telefonu a natáčení videa. Další dva až tři měsíce prý tunu natočeného materiálu zpracovával. Co se týče finanční stránky, komponenty použité na výrobu telefonu přišly zhruba na 300 dolarů. Celkem však utratil zhruba 1000 dolarů s tím, že skončil s obrovskou hromadou komponent a nástrojů navíc.

Ve videu a na webu popisuje, jak se k jednotlivým komponentám dostal. Například logic board pochází z recyklovaného iPhonu a jedná se tak o tovární originál, byť použitý. Baterie do iPhonu stála prý jen 5 dolarů! Další díly byly kupovány po částech, dokonce i celý blok displeje si nechal postavit z jednotlivých náhradních dílů, jelikož se všude prodávaly hotové sestavy. Více informací najdete na videu níže, či na autorově blogu.

selfmade iphone 6s

Zdroj: Reddit, Strangeparts

Dnes nejčtenější

.