Zavřít reklamu

Apple si pozval malou skupinu novinářů do Cupertina na diskuzi u kulatého stolu, přičemž diskuze se točila především kolem desktopových počítačů. Hlavním tématem byl Mac Pro, nicméně Apple také prozradil, že v nových Macích neplánuje ani dotykové obrazovky, ani výhradní použití ARM procesorů namísto procesorů Intel.

„Společnost neplánuje vyrábět Macy poháněné výhradně procesory ARM používané v zařízeních iPhone a iPad,“ poznamenala společnost.

ARM je označení pro architekturu procesorů, která se používá v mobilních zařízeních. Jejich charakteristickým rysem je nízká spotřeba, přičemž až 60 procent mobilních zařízeních (smartphonů a tabletů) obsahuje právě čip ARM. Vedle toho ARM architektura nachází uplatnění ve vestavěných systémech, jako jsou pevné disky, USB flash disky, routery, Wi-Fi čipy a podobně. Výhodou je, že tyto nízkopříkonové procesory nepotřebují složité chlazení, a tak se dají použít dokonce i u zařízení pracujících v náročných tepelných podmínkách. Apple však zatím nemá plány, že by tyto procesory používal ve svých počítačích.

iMac 4k

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.