Zavřít reklamu

Nové MacBooky Pro doprovází již od počátku mnoho kontroverzí. Pomineme-li neutuchající diskuze o Touch Baru, konektivitě, ceně a tak dále, tak jedním z hlavních témat byly baterie, respektive jejich výdrž. Z počátku se totiž ozývalo mnoho majitelů, kterým se jejich nový MacBook vybíjel podstatně rychleji, než by měl. Situace dokonce došla tak daleko, že Apple ze systému macOS odstranil ukazatel zbývající kapacity baterie, resp. předpokládaného času do vybití. Na základě problémů s výdrží dokonce nové MacBooky Pro nedostaly (poprvé v historii) doporučení od amerického Consumer Report. Nyní, půl roku po zahájení prodejů, je však očividně všechno jinak.

Consumer Report nakonec MacBooky Pro otestoval znovu, poté co Apple opravil několik chyb, a tentokrát to už na doporučení vyšlo, jelikož výdrž baterie odpovídala tomu, co Apple prezentuje na webu. Nyní přišel na řadu Anglický Consumer Report, který přichází s informací, že nové Macy vydrží dokonce déle, než tvrdí Apple. Apple je prý jediným výrobcem, jehož produkt takto překonává deklarované hodnoty (z testu 67 notebooků).

Podle testů Macy vydrží 12 hodin, namísto deklarovaných 10 hodin. Je ovšem nutné podotknout, že není známa konkrétní konfigurace. Ví se jen to, že se jednalo o 13″ variantu. Jestli byla s Touch Barem či nikoliv, nebo jaké měla specifikace,  zatím není známo. Detailnější informace o testování najdete zde.

Macbook notebook battery
macbook-pro-touch-bar-fb-11

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.