Zavřít reklamu

V posledních týdnech se objevuje mnoho informací o tom, že se americké CIA v minulých letech poměrně snadno dařilo dostat se do různých Apple zařízení. Poslední úniky informací se objevily před pár hodinami a psali jsme o nich zde. Nyní se ke všemu vyjádřil Apple, který poskytl exkluzivní informace serveru TechCrunch.

Podle Applu se v případě úniků dat a násilného vniknutí do iPhonů a Maců jednalo o případy, které jsou staré již několik let. Apple o dírách v zabezpečení, které byly k tomuto využity, prý už dávno ví a dlouhou dobu jsou tyto díry zalepeny.

Podle Applu tyto nedostatky zabezpečení postihovaly iPhony 3G a vše bylo opraveno v roce 2009. V případě Maců pak byly zneužité bezpečnostní nedostatky napraveny s novými Macy v roce 2013. Od té doby prý žádné podobné nebezpečí nehrozí.

Tyto poslední úniky jsou součástí velkého balíku souborů s názvem „Vault 7“, které do světa pouští server WikiLeaks. V nově zveřejněném dokumentu se objevují informace o technikách, jak se do iPhonů a Maců nabourat. Tato dokumentace má kódové označení „Dark Matter“ a je k dispozici právě na webu WikiLeaks. Na serveru se nachází také další soubor dokumentů, tentokrát označený jako „Year Zero“, který popisuje další exploity v zabezpečení systémů Apple produktů.

CIA FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.