Zavřít reklamu

Včera jsme psali o tom, jak si uživatelé na webu všimli toho, že Apple potichu ze svých webových stránek odstranil poměrně užitečnou funkci s názvem Activation Lock. Původně se jednalo o velmi užitečnou vychytávku, která mohla uživateli pomoci s tím, že zjistil, zda-li jeho koupený iPhone není náhodou zablokován přes iCloud, a tudíž je nepoužitelný. Velmi snadno se tak dalo zjistit, jestli si uživatel nekupuje kradený telefon, který je mu v podstatě k ničemu. Nikdo příliš nechápal, proč Apple tuto službu zrušil, nyní se už pravděpodobně ví, proč k tomu došlo. Ukázalo se, že Activation Lock sloužil k častému hackování iPhonů a iPadů. 

Na celý proces se můžete podívat ve videu níže (konkrétněji od času 5:25). Vše  spočívá v tom, že hackeři změnili jeden nebo dva znaky v neplatném sériovém čísle iPhonu/iPadu a systém tak vygeneruje validní sériové číslo nějakého opravdového zařízení. Skrze toto sériové číslo pak bylo možné aktivovat inkriminované zařízení a to i přes to, že bylo předtím uzamčené skrze iCloud.

Právě tento postup s největší pravděpodobností stál za kauzou uzamčených iPhonů, které byly nepoužitelné už po vybalení z krabičky. Sériová čísla takto napadených telefonů byla využita právě k aktivaci předtím kradených zařízení. Pokud se tato informace potvrdí, objasní se tak dvě záhady najednou.

Activation Lock Status

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.