Zavřít reklamu

O iPhonu 8 existuje známe více odhadů, než faktů. Mezi ty nejoblíbenější patří odhady prodejů zatím ještě neexistujícího smartphonu od Applu. Snad každý analytik „osmičce“ předpovídá „supercyklus“, který dalece předčí úspěch iPhonu 6.

Společnost Nomura o těchto odhadech směle říká, že se drží při zemi a popularitu letošního modelu značně podceňují. iPhone 6/6 Plus zaznamenal nezvykle vysoké prodeje především díky tomu, že byl odpovědí na poptávku po větších smartphonech. Po aktualizaci poptávka o něco klesla, protože zákazníci byli spokojeni se svými stávajícími telefony, to se však má letos změnit.

Odhady hovoří o prodaných 80 milionech iPhonů v posledním čtvrtletí tohoto roku. U iPhonu 6 to bylo 75 milionů kusů. Podle webu Business Insider si v Nomuře myslí, že tyto odhady pravděpodobné prodeje iPhonu 8 dost podceňují, a na jeho úspěch bude mít vliv právě obrovský počet lidí, kteří si zakoupili iPhone 6 a letos se rozhodnou pro upgrade.

„Očekáváme, že iPhone 8 zasáhne danou uživatelskou základnu o 45% – 50% rozsáhleji, než tomu bylo u iPhonu 6, a v F1Q18 by se mělo prodat 86 milionů kusů.“. Podle analytiků byl příchod iPhonu 6 zodpovědný za nárůst uživatelské základny iOS o 35%, a každý, kdo v současnosti vlastní iPhone 6, je žhavým kandidátem na vlastnictví „osmičky“. Té analytici věští řadu revolučních funkcí, jako je zakřivený OLED displej, home button pod displejem, nové barevné varianty nebo  možnost bezdrátového nabíjení na delší vzdálenost.

iphone-8-no-home-button-fb

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.