Zavřít reklamu

Jakmile Instragram přidal do své stejnojmenné aplikace funkci Stories, stala se okamžitě populární. To mimochodem dokazují i čísla, která dnes Instagram zveřejnil. Jejich Stories totiž používá více než 150 milionů uživatelů. Instagram se při vytváření Stories zcela jasně inspiroval u konkurenčního Snapchatu, odkud později okopíroval i další funkce, jako například možnost vložit text, označit jiné uživatele nebo přidat různé samolepky. Nyní se inspiruje zase, tentokrát ale nepřidá nové funkce, nýbrž reklamy.

Instagram udělal Stories ze dvou důvodů. Tím prvním je, aby uživatelé používali aplikaci častěji, což se jistě povedlo. Druhým důvodem je pak jejich monetizace, která už pomalu začala. Instagram totiž mezi jednotlivé Stories od uživatelů přidá 5-vteřinovou fotografii nebo 15-vteřinové video. Pokud si uživatel bude projíždět Stories a přeskočí na dalšího uživatele, ukáže se mu reklama. Videa se začnou přehrávat automaticky, a to i včetně zvuku. Dobrou zprávou je, že reklamy bude možné přeskakovat.

Zástupci sociální sítě oznámili, že reklamy mezi Stories už testují s více než 30 globálními značkami jako Airbnb, Capital One, Buick, Nike, Netflix a Qantas. Instagram také uvedl, že do budoucna bude možné na reklamy přidávat odkaz a když na fotografii nebo video uživatel klikne, otevře se mu například stránka přímo s produktem apod.

instagram-stories-fb

Dnes nejčtenější

.