Zavřít reklamu

Agentura Bloomberg dnes přišla se zajímavým žebříčkem, který zcela jistě zvedne mnoho čtenářů ze židle. Tim Cook není zrovna dvakrát populární ředitel. Je to jasně patrné jak z komentářů zde na webu, tak v zahraničních diskuzích. I tak ho ale agentura Bloomberg umístila na seznam stovky nejhodnotnějších ředitelů současnosti (The World’s Best-Value CEO’s). Na tento seznam se dostali ředitelé, kteří vykonávají skvělou práci vzhledem ke svým ne zcela astronomickým platům. Umístění v žebříčku se hodnotilo poměrem mezi platem ředitele a tím, jak dobře si společnost vede. 

Podle tohoto žebříčku má Apple 11. nejhodnotnějšího ředitele na světě. Podle posledních informací by si měl vydělat něco přes 10 milionů dolarů ročně, což je vzhledem k ekonomickým výsledkům společnosti až „směšná“ částka. Právě jeho nižší finanční kompenzace jej proto vystřelila těsně pod hranici TOP 10 na tomto seznamu. Do jeho oficiální kompenzace ovšem nejsou započítány akcie, které v poslední době nabyl (v hodnotě zhruba 130 milionů dolarů).

Na prvním místě žebříčku se umístil Kosta Kartsotis ze společnosti Fossil Group, Larry Page z Alphabet (Google) se umístil na třetím místě, Lowell McAdam z Verizonu na 14. a Randall Stephenson z gigantu AT&T na 65. místě. Celý žebříček, společně s vysvětlením, si můžete prohlédnout zde. Z naší končiny se na žebříčku (překvapivě) nikdo neobjevil.

happy tim cook

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.