Zavřít reklamu

Když se nějaké zařízení objeví v nějakém pořádném blockbusteru, většinou se jedná o velmi efektivní reklamu a dobře vynaložené peníze. Stačí se podívat na to, co dokázal Samsung ve spojení s produkcí filmu Iron Man. Jejich Iron Man Galaxy S6 a S6 Edge trhal prodejní rekordy. Apple se ve filmech objevuje také velmi často, ale z filmových pláten by se teď mohl přesunout trochu jinam. Na hokejové střídačky a do zázemí nejslavnější hokejové soutěže světa. Apple totiž údajně vyjednává s vedením NHL o tehnnologickém partnerství. 

Podle kanadského webu TSN jsou rozhovory mezi zástupci Applu a NHL již ve velmi pokročilé fázi. Ve finále by se mělo jednat o velmi významné partnerství, ve kterém by Apple sehrál výhradního dodavatele techniky pro kabinu a zázemí, jak pro jednotlivé týmy, tak pro hlavní stadiony.

V praxi by to znamenalo, že každá střídačka by měla k dispozici iPady pro co nejrychlejší a nejefektivnější analýzu hry a sledování dalších důležitých údajů. Hokej (a nejen on) se vyvíjí čím dál rychleji a nasazení moderních technologií zpřístupní ještě rychlejší analýzy, které umožní bezprostřední reakce na vývoj událostí. Dohoda by měla ovšem nabídnout jednotnou platformu, kterou budou mít k dispozici všechny týmy, což se momentálně neděje a některé kluby jsou tak ve výhodě oproti ostatním.

V USA je toto prolnutí sportu s technologiemi čím dál častější. Například národní fotbalová liga (NFL) má podobnou smlouvu s Microsoftem. V tomto případě je ovšem více marketingově zaměřena, nicméně využití tabletů Surface je týmům také k dispozici.

Los Angeles Kings v Vancouver Canucks

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.