Zavřít reklamu

Podle údajů sítě Flickr iPhone jednoznačně u jejích uživatelů vede. Významně tomu přispělo i zavedení režimu Portrét u iPhonu 7 Plus. iPhony se na celkovém počtu fotoaparátů, používaných uživateli Flickru, podílí hned 47%. 24% tvoří značka Canon a 18% Nikon.

Síť Flickr ve své výroční zprávě pro rok 2016 uvedla, že stejně jako v uplynulých letech i letos smartphony u jejích uživatelů dominují, zatímco automatické fotoaparáty a zrcadlovky pomalu ztrácejí na popularitě. Fotoaparáty u mobilních telefonů tvoří 48% všech zařízení, použitých k pořízení fotografií na Flickr. Loni to bylo 39%. Podíl zrcadlovek klesl z loňských 31% na 25% a kompakty tvoří 21%, přičemž loni jejich podíl tvořil 25%. Web dále uvedl, že osm z deseti nejpopulárnějších zařízení jsou iPhony od Applu, z čehož tři poslední vydané modely obsadily první tři příčky letošního žebříčku. Z klasických fotoaparátů se do žebříčku probojoval jen Canon 5D III a Canon 5D II.

19266-19446-flickr2016-l

Před rokem tvořily fotoaparáty, které jsou součástí telefonů Apple, 42% všech zařízení, kterými fotí uživatelé Flickru. K tak velké popularitě bezesporu přispělo to, s jakou pečlivostí se Apple zaměřuje na vylepšení fotografických schopností svých zařízení, počínaje vysoce kvalitními senzory přes čočky až po procesory. Letos Apple s přehledem ovládl žebříček nejpoužívanějších zařízení pro focení na Flickr a svou zásluhu na tom má i nejnovější iPhone 7 Plus se svým režimem Portrét, díky kterému se focení na iPhone o něco více přiblížilo práci se zrcadlovkami. Apple nedávno zveřejnil i speciální stránku, věnovanou fotografování v režimu Portrét, kde se s uživateli dělí o tipy a triky od profesionálních fotografů.

Svatební fotograf Benj Hiasch uvedl, že režim Portrét zcela změnil způsob, jakým nahlíží na mobilní fotografii, a dodal, že díky duálnímu fotoaparátu iPhonu 7 Plus spolu s tímto režimem lze dosáhnout profesionálních výsledků, aniž by člověk potřeboval jakékoliv další vybavení, obzvlášť při dodržení podmínek, jako je měkké, rozptýlené světlo a nerušivé prostředí.

Navzdory názvu neslouží režim Portrét pouze k zachycování portrétů osob, ale i dalších objektů, počínaje zvířaty a konče předměty nebo jídlem. Pro iPhone 7 a 7 Plus navíc Apple vyvinul další užitečná vylepšení, jako je lepší schopnost focení při zhoršených světelných podmínkách, jasnější True Tone blesk a další funkce.

iphone-7-camera-fb

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.