Zavřít reklamu

Počítače Macintosh známe všichni. Byla to startovní rampa pro Apple a ve své době neskutečně pokrokový stroj. Od jeho vydání však uplynulo více než 30 let a svět počítačů se neskutečně změnil. Macintosh je dnes již minulostí a Apple nabízí vlastní řadu nových a moderních Maců. Jak by ovšem vypadal Macintosh dnes, kdyby vznikl v současné době, ačkoliv by si zachoval charakteristiky původního stroje? Se skvělým konceptem přišli redaktoři z německého webu curved.de. Zkombinovali totiž vzhled a styl klasického Macintoshe s moderním designovým jazykem Applu. 

Z fotografií je jasně patrné, že se inspirovali jak iMacem, tak třeba i iPadem. Vzniklý koncept měl pak oslavovat třicetileté výročí od výroby prvního Macintoshe. Koncept tak připomíná velmi zajímavý hybrid, na kterém je možné spatřit hned několik indicií, odkud autoři čerpali inspiraci.

Hlavní součást tvoří 11″ displej z MacBooku Air, který ovšem navíc nabízí dotykovou funkcionalitu. Samozřejmostí je také SSD úložiště a plnohodnotné vnitřní komponenty. V takovémto šasi by se bez problému mohl nacházet logic board podobný tomu, co je v současném Retina MacBooku. Tělo je vyrobeno z klasického hliníku v podobě, na který jsme od Applu zvyklí. V zadní části pak vidíme podsvícené Apple logo, od kterého však společnost nově upustila. Samozřejmostí je také čtečka paměťových karet, FaceTime kamera a mikrofon s reproduktory.

new-macintosh-concept-fb

Zdroj: Curved.de

Dnes nejčtenější

.