Zavřít reklamu

Společnost Cellebrite asi není potřeba příliš představovat. Jednalo se o ústřední subjekt v jarním sporu mezi Applem a FBI. Celé kauze jsme věnovali opravdu hodně článků, proto si jí můžete připomenout třeba zde. Cellebrite měla být společností, které se podařilo prolomit ochranu uzamčeného iPhonu a která následně pomohla FBI k zisku požadovaných informací. Do dnešní doby se neví, jak se to společnosti podařilo. Před několika hodinami se ovšem objevila informace, že využitou metodu, a s ní spojené technologie, kupuje vláda Indie. 

Se zprávou přišel magazín Economic Times, který cituje své izraelské zdroje. Americká FBI zaplatila společnosti Cellebrite nespecifikovanou částku okolo jednoho milionu dolarů za to, že jim s prolomením pomohou. Nakonec se tak podařilo a jméno společnosti tak získalo zcela nový význam v bezpečnostní sféře. Indičtí představitelé vydali prohlášení, že nákup těchto technologií povede ke zdokonalení způsobů, jak se dostat do uzamčených elektronických zařízení.

Indie plánuje tyto technologie sdílet s ostatními bezpečnostními složkami po celém světě. „Technologie bychom měli získat pravděpodobně do měsíce. Poté se Indie stane jakýmsi centrem pro všechny celosvětové případy, kdy si nebudou bezpečnostní složky schopné poradit s odemčením či prolomením ochrany nějakého elektronického zařízení, zejména pak mobilních telefonů.“ Zatím není zcela jasné, zda-li Indie nakupuje pouze technologie, nebo se jedná o širší akvizici.

lock security FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.