Zavřít reklamu

FBI iconV pondělí se udál zajímavý obrat v pokračujícím boji mezi Applem a FBI, když Ministerstvo spravedlnosti požádalo federálního soudce o zrušení slyšení Applu, které bylo plánováno v úterý. Společnost byla připravena obhajovat se poté, co jim soudce nařídil dát FBI nástroje, které by jim umožnily proniknout do iPhonu, který byl použit při teroristickém útoku loni v San Bernadinu. V žádosti Ministerstvo spravedlnosti uvedlo, že třetí strana může mít prostředky, které by pomohly FBI proniknout do iPhonu bez pomoci Applu a FBI musí do 5. dubna poskytnou bližší informace. Zatímco agentura odmítla prozradit kdo nebo co je ta záhadná třetí strana, ale nyní to vypadá, že společnost byla prozrazena. 

Izraelské noviny Yedioth Ahronoth, vydali zprávu přes agenturu Reuters, kde tvrdí, že se dozvěděly totožnost firmy, která bude pomáhat FBI obejít zabezpečení na iPhonu. Podle zprávy se jedná o firmu Cellebrite, poskytovatel mobilního forenzního softwaru a řešení problémů.

“Cellebrite poskytuje přístup k odemknutí inteligence mobilních datových zdrojů k rozšíření vyšetřovací schopnosti, urychlit vyšetřování, sjednotit vyšetřovací týmy a poskytnou solidní důkazy,” uvádí společnost na svém webu. Produkt UFED (Universal Forensic Extraction Device) umožňuje extrahovat bit po bitu a v hloubce dekódovat a analyzovat data z tisíců mobilních zařízení, včetně budoucích telefonů, smartphonu, přenosných GPS zařízeních, tabletů a telefonů vyrobených s čínskými čipovými sadami.

Získaný iPhone od Syeda Farooka je chráněn PIN kódem nebo heslem a všechny iOS zařízení se zámkem obrazovky jsou šifrována. FBI požádala Apple, aby vytvořil speciální iOS verzi, která by umožnila FBI použít hrubou sílu k odemčení telefonu, aniž by riskovali vymazání dat po 10 neúspěšných pokusech. Je nejasné, jakým způsobem firma Cellebrite plánuje proniknout do telefonu.

Apple vs FBI passcode

*Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.