Zavřít reklamu

Včera večer rozeslal Applu vybraným zahraničním médiím pozvánky na svou chystanou konferenci „hello again“, kde by měl představit své nové počítače, včetně zcela nového MacBooku Pro. Ten by měl disponovat novou klávesnici, štíhlejším designem, USB-C porty s podporou Thunderbolt 3 a hlavně novým OLED dotykovým panelem, který nahradí řádku funkčních kláves a měl by mít v sobě integrované Touch ID.

OLED panel bude jistě důležitou novinkou chystaného MacBooku Pro a je tak jasné, že se s ním bude Apple během konference chlubit a jak bývá zvykem, přiřadí mu i nějaké magické jméno, které jsme až do dnešního dne neznali. Nyní ale Brian Conroy, zvaný také jako „Ninja ochranných známek“, zjistil, že nový OLED panel od Applu se bude jmenovat Magic Toolbar.

Brian uvedl, že Apple si označení nechal zaregistrovat pod falešnou společností už v únoru tohoto roku a že název spadá do kategorie počítačového hardwaru. Falešná společnost nesoucí název Presto Apps America LLC, která si ochranou známku nechala uznat, byla založena jen dva měsíce před podáním žádosti.

Skutečnost, že jde opravdu o ochrannou známku Applu, doplňují hned dva fakty. V první řadě Apple už v současné době má produkty pro své počítače, které nesou podobné označení. Příkladem může být Magic Mouse, Magic Trackpad nebo Magic Keyboard. V druhé řadě tu pak máme fakt, že za podáním žádosti stojí stejný právník, který stál i za ochrannou známkou pro AirPods, a tak je více než jasné, že se jedná o člověka z Applu.

Apple představí nový MacBook Pro s Magic Toolbarem přesně za týden, tedy ve čtvrtek 27. října. Společně s novým MacBookem by měl Apple ukázat i aktualizovaný MacBook Air, Mac mini, Mac Pro, iMacy a možná i nový 4K nebo 5K Retina displej.

Hajek MacBook Pro OLED FB

zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.