Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Známe to snad všichni. Většinou v té nejméně vhodné chvíli nás zradí baterie na telefonu a my tak přijdeme o nějaký zajímavý záběr či video, zůstáváme ztraceni v lese nebo již nemůžeme zabíjet nudu nějakou hrou na dlouhé cestě ve vlaku.

V takových situacích vás může zachránit záložní zdroj energie v podobě externí baterie, resp. powerbanky. V dnešním článku si přiblížíme novou externí baterii od firmy xqisit s integrovaným Lightning kabelem, což nebývá u externích bateriích zpravidla zvykem. Firma xqisit působí na trhu již dlouho a její výrobky se vyznačují výbornou kvalitou a nízkou cenu. Zmíněná baterie je novým přírůstkem v širokém sortimentu této společnosti a zaslouží si samostatný článek.

1
2

Dizajn
Tvar baterie připomíná standardní chytré telefony. Jedná se o jednoduchý minimalistický dizajn bez zbytečných prvků navíc. Na povrchu najdeme jedno hlavní tlačítko, 4 LED diody a malé logo firmy v opačném rohu. Pro majitele iPhone zařízení je podstatným prvkem USB kabel s Lightning konektorem, který je nenápadně zabudován v horní části baterie. Pro vysunutí Lightning konektoru stačí zatlačit za jeho vroubkovaný kraj, jde to opravdu jednoduše a rychle. Kabel můžete dokonce odpojit i od USB vstupu a použít jej tak i jako záložní kabel pro nabíjení vašeho zařízení přímo ze sítě nebo z počítače.

3
4
5

Tuto baterii bychom bez obav mohli označit i jako kapesní baterii, protože rozměry jsou přibližně stejné jako při stařičkém iPhone 4, váha je dokonce o 30g nižší. Proto je velmi snadno přenosná, vejde se do každé tašky, kabelky nebo dokonce do kapsy od džínů.

6

Materiál
Povrch baterie tvoří anodizovaný hliník a integrovaný kabel je z flexibilního TPU materiálu. Anodizovaný hliník se vyznačuje chemickým ošetřením, které zajistí větší odolnost povrchu proti škrábancům a oděrkám. Tento materiál je příjemný na dotek a dokonce nezanechává na sobě ani otisky prstů. Lightning konektor je samozřejmě certifikován společností Apple, takže je plně kompatibilní se všemi zařízeními s tímto konektorem.

Kapacita a rychlost nabíjení
Důležitým faktorem při každé baterií je její kapacita. Tento model obsahuje konkrétně 3000 mAh, které směle vystačí pro plnohodnotné dobití nejnovějšího iPhone 7 Plus. Při iPhone 7 vám vystačí téměř na 1,5 nabití. Výstup baterie činí 5 V / 2.1A co zajistí přibližně stejnou rychlost nabíjení iPhone jako z klasické elektrické sítě. O něco pomaleji je to při dobíjení samotné externí baterie, její vstup činí 5V / 1A a dobíjí se přes přibalený microUSB kabel. Plné dobití externí baterie může trvat přibližně 3-4 hodiny. Pomocí LED diod zjistíte aktuální stav baterie.

Shrnutí
Externí baterii xqisit s kapacitou 3000 mAh a s integrovaným, zejména nutno podotknout certifikovaným, Lightning konektorem můžeme klidně zařadit mezi nejlepší volbu cena / výkon na současném trhu! Tento záložní zdroj dobije váš iPhone 7 téměř 1,5 krát a to při stejné rychlosti jako z elektrické sítě. Pokud jste aktivní člověk a využíváte svůj telefon naplno, tato powerbanka je přímo nutnost, bez které se neobejdete.

Na závěr vám dáme pár užitečných rad při používání této externí baterie:

– iPhone dobíjejte z externí baterie na maximálně 90-95%. Posledních 5-10% je nejpomalejších a pro externí baterii nejvíce vysilujících. Tímto si zajistíte ještě dodatečnou kapacitu pro další dobíjení.

– Před prvním použitím externí baterie ji nabijte do plného stavu

– Baterii takto dobíjejte nejméně jednou za 3 měsíce, abyste udrželi její „vitalitu“

externi-baterie

Dnes nejčtenější

.