Zavřít reklamu

Už dlouhou dobu před tím, než iPhone 7 oficiálně spatřil světlo světa se spekulovalo o tom, jak moc dobře (nebo špatně) se bude prodávat. Půl roku před odhalením nás doprovázely prognózy, že o nový model nebude příliš zájem, jelikož nepřinese nic nového a lákavého. Samotný Apple oficiální čísla zatím nevydal, na to si musíme počkat 14 dní, než proběhne konferenční hovor, na kterém Tim Cook předvede ekonomické výsledky společnosti. Nyní se ovšem objevily informace o tom, že velice slušně vydělává TSMC, což je společnost, která pro Apple vyrábí procesory A10. Z toho jde odvodit spoustu věcí…

Společnost TSMC odhalila své ekonomické výsledky za období červenec-září a čistý zisk jí meziročně vzrostl o více než 28% na 3, miliardy dolarů. Mnoho analytiků věří tomu, že hlavní příčinou tohoto nárůstu je právě Apple, který si zde nechává vyrábět procesory A10 pro nový iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Další indicií potvrzující tuto hypotézu může být prohlášení, že TSMC dále očekává růst ve výši 11 až 12% s tím, jak bude „vzrůstat poptávka po high-endových smartphonech“.

Podle jistých analytiků může objednávka Applu až za 15% celkového výnosu TSMC. Podle těchto dat pak odhadují, že v druhé polovině letošního roku Apple prodá zhruba 82 milionů iPhonů 7, což je více, než u předchozích modelů. Zprávy o rekordních prodejích iPhonu 7 se objevují z více stran. Zda-li tomu tak opravdu je, se dozvíme již za pár dní.

iphone-7-packaging-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.