Zavřít reklamu

Záběr platební služby od Applu Apple Pay se čím dál více rozšiřuje a nyní přišel na řadu i jeden z největších světových trhů: Rusko.

Apple o tom informoval zákazníky na své lokální ruské homepage, partnery platební služby jsou Mastercard a Sberbank. O rozšíření se zatím nic konkrétního neví, ale dá se předpokládat, že přijdou na řadu další poskytovatelé platebních karet a finanční instituce – vše bude nejspíš otázkou týdnů, maximálně měsíců.

Mezi prodejce, kteří v Rusku podporují Apple Pay, patří zatím ATAK, Auchan, Azbuka Vkusa, bp, Magnit, Media Markt, M.Video, TsUM a autorizovaný Apple reseller re:Store, v jednání je například Burger King nebo prodejce elektroniky Eldorado.

Ruští uživatelé mohou Apple Pay využít i při nákupech v aplikacích a na některých webech (v macOS 10.12). Otázka je, kolik ruských online prodejců bude službu podporovat.

Apple se snaží svou platební službu rozšířit po světě co nejrychleji a nejspolehlivěji. Před pár měsíci Apple Pay odstartoval ve Švýcarsku, předtím to byla Kanada či například Singapur.

Webovou verzi Apple Pay poprvé Apple představil letos v červnu.

Na domácím poli, tedy ve Spojených státech a již zmíněné Kanadě, má Apple svou platební službu poměrně dost rozšířenou a chce se s Apple Pay soustředit dále na Asii a Evropu. Šéfka Apple Pay Jennifer Bailey uvedla, že úmyslem Applu je rozšířit svou platební službu na všechny významné trhy, kde se prodávají Apple produkty. Letos na podzim by se tak služby měli dočkat i na Novém Zélandu.

Po svém uvedení v roce 2014 se platební služba od Applu postupně rozšířila do Austrálie, Kanady, Číny, Francie, Hong Kongu, Singapuru, Švýcarska a Spojeného království.

Apple Pay FB 2

Dnes nejčtenější

.