Zavřít reklamu

Je to jen něco málo přes dva týdny, co se iOS 10 dostal mezi širokou věřejnost a už vládne. Podle dat získaných společností Mixpanel už iOS 10 v adopci tento týden předběhl starší iOS 9, jelikož je nainstlaovnaý na 48.16% kompatibilních zařízeních, zatímco iOS 9 je na 47.79% zařízeních. Zbylých 4,06% patří systému iOS 8 a starším.

Uživatelé přecházejí na nový systém nezvykle rychle, protože jen jeden den po vydání si iOS 10 nainstalovalo 14,5% majitelů kompatibilního iPhonu, iPadu nebo iPodu touch. Jen týden na to pak systém mělo již 34% uživatelů.

Rychlé adopci nového systému samozřejmě pomohl i začátek prodeje nového iPhonu 7 a 7 Plus, na kterém je již iOS 10 předinstalovaný. Jakmile si totiž uživatel iPhone vybalí z krabičky a aktivuje jej, už se do statistik počítá. Apple navíc iPhone 7 začal letos v první vlně prodávat ve více zemích než jsme byli doposud zvyklí a druhá vlna, do které patřila i Česká republika a Slovensko, následovala hned týden na to, tudíž nyní je iPhone 7 možné zakoupit už takřka všude na světě, pokud se tedy neohlížíme na špatnou dostupnost jednotlivých barevných a kapacitních variant.

Velkými lákadly, proč si uživatelé tak rychle nový systém instalují, jsou zajisté i velké novinky. iOS 10 přináší například Siri i do všech podporovaných aplikací v App Store, speciální App Store pro iMessage, nové widgety a to i na uzamčené obrazovce, přepracované notifikace, novou Apple Music, rozšířený 3D Touch a spoustu dalšího.

I když se může zdát, že adopce iOS 10 je skutečně blesková, přesto není nejrychlejší. Loňský iOS 9 byl totiž podle statistik Applu nainstalovaný po dvou týdnech na více než 50% zařízeních, což iOS 10 nezvládl, ale byl tomu blízko. I tak si ale budeme muset počkat na oficiální čísla od Applu, protože Mixpanel zveřejňuje své statistiky na základě údajů z aplikací, které si uživatelé instalují.

ios-10-adopce-vs-ios-9
iOS 10 vs iOS 9 FB

Dnes nejčtenější

.