Zavřít reklamu

Ve středu na svém technologicky zaměřeném blogu Daring Fireball popsal John Gruber, jak skvěle si oproti konkurenci vede nový procesor Apple A10 Fusion. Podle testů z benchmarku Geekbench s tímto procesorem poráží nový iPhone 7 v single-core i multi-core skóre všechnu svou konkurenci. Mezi tu patří i nejnovější Samsung Galaxy S7 a Note 7, který se nechvalně proslul svou vybuchující baterií.

Zajímavější je ale zjištění, že si nejnovější iPhone 7 s A10 Fusion čipem vede lépe než některé MacBooky. Skóre iPhonu z GeekBench totiž překonává výsledky všech dosud vyrobených MacBooků Air. Jediný MacBook Air, který iPhone předehnal v multi-core skóre, je model ze začátku roku 2015. Ten dosáhl jen o 20 bodů více než nový iPhone.

Přenosný počítač byl poháněn procesorem Intel Core i7 a ve skóre pro více jader dosáhl 5650 bodů, což je oproti 5630, které dostal iPhone 7, jen o malinko více. V single-core skóre ho ale iPhone opět překonal, jelikož MacBook dostal ohodnocení 2989 a iPhone 7 3261 bodů. Skóre nejnovějšího mobilního telefonu kalifornské společnosti se dá také srovnávat s MacBookem Pro ze začátku roku 2013, který je poháněn procesorem Intel Core i5.

Apple v poslední době investoval do procesorové řady Ax spoustu peněz. Některé spekulace tvrdí, že by se mohla řada rozrůst o procesory se stejnou architekturou ARM. Ty by se ale měly používat v budoucích MacBoocích.

apple-a10-fusion-fb

Zdroj: macrumors

 

Dnes nejčtenější

.