Zavřít reklamu

U nás by nikoho ani náhodou nenapadlo si už dnes dojít stoupnout před Apple Store a čekat na nový iPhone 7, tedy samozřejmě ani za předpokladu, že by v ČR startovaly prodeje nového iPhonu již v pátek jako v USA. Nicméně ve Spojených státech myslí lidé trochu jinak, a tak je pro ně fronta před obchody Applu každoroční tradicí. Právě proto už dnes, dva dny před zahájením prodeje, stojí nadšenci fronty, aby měli iPhone 7 jako první.

Asi si teď sami sebe ptáte, kdo by chtěl strávit nějaké dvě noci ve stanu před obchodem jen kvůli telefonu, jenže nejhorší na tom všem je, že někteří opravdoví blázni stanují před Apple Storem už od pondělí. Například před nejslavnějším Apple Storem v New Yorku na 5th Avenue mají lidé speciální židličky s přístřešky a jakési stanové úkryty pro případ, že by začalo pršet.

Fronty před Apple Storem jsou ale i skvělý byznys. Protože právě v New Yorku prodává jeden chlápek místa před sebou i za sebou. Například za 500 dolarů (12 000 Kč) vám dá křeslo na 13. místě (poslední v řadě). Sám sedí na místě jedenáctém a tvrdí, že mu fronty na nový iPhone vydělají přes 3000 dolarů (přes 72 000 Kč).

To ale není zdaleka to nejhorší. Muž, který sedí na prvním místě, sem dorazil už 25. srpna, tedy 2 týdny před tím než Apple nový iPhone 7 vůbec představil a více než 3 týdny než jej začne prodávat. Nicméně první osobě, která iPhone 7 dostane, se prosezené týdny jistě vyplatí. Za každý týden totiž dostane necelých 82 000 Kč, což je okolo 246 000 Kč za celou dobu.

Na Novém Zélandu místo vás postaví rovnou robota, na kterém je smartphone, přes který můžete streamovat a mluvit tak s ostatními ve frontě, jako byste stáli vedle nich. Roboti zajistí hned prvních 100 míst ve frontě:

iphone-7-apple-store-fronta-fb

*zdroj: twitterjoemirror

Dnes nejčtenější

.