Zavřít reklamu

Indie je pro Apple velice důležitým trhem, avšak vstup na něj je pro zahraniční společnosti extrémně složitý. Společnost už se snaží velmi dlouho o to, aby tam mohla svá zařízení legálně sama prodávat, jelikož v současné době to zatím není možné. Aby si mohla společnost v Indii otevřít vlastní obchod, musí splňovat určité výrobní kapacity, které musí být v zemi přítomné. To je také jeden z hlavních důvodů, proč už se více než půl roku hovoří o tom, že Apple, společně s Foxconnem, otevřou v Indii super moderní výrobní halu pro nadcházející iPhony, iPady a ostatní zařízení.

Tímto krokem by společnost splnila zákonné požadavky a mohla by si dovolit přímou distribuci jejich zařízení na indickém trhu. Podle informací serveru The Economic Times, přišel Apple za zástupci společnosti Foxconn s nabídkou, zda-li by se mohly vyrábět následující dvě nebo tři generace iPhonů právě v Indii. Foxconn by tedy mohl postavit několik továren s celkovými náklady kolem 10 miliard dolarů. Podle posledních zpráv se do toho společnosti příliš nechtělo, ale byl to právě Apple, kdo se výstavbu nových hal snaží protlačit.

Postavení výrobních hal v Indii a následná produkce iPhonů by měla pro trh mnoho pozitivních benefitů. Za prvé by se zlepšila dostupnost nejnovějších modelů. V současné době jsou iPhony v Indii nedostatkovým zbožím, a dostat se k novému modelu je velký oříšek. Obzvláště v případě, kdy se jedná o čerstvou novinku. S takto problematickou dostupností se pak pojí také extrémně navýšené ceny. Nabídka určuje poptávku a prodejci si tak mohou dovolit šroubovat ceny iPhonů neskutečným způsobem. Pokud se budou telefony vyrábět přímo v zemi, jejich cena bude podstatně nižší.

india fb apple

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.