Zavřít reklamu

ios-9-siri-iconS příchodem nové verze systému iOS 10, kterého bychom se měli dočkat během příštího měsíce, by mohla Siri získat díky vylepšením mnohem více lidsky znějící hlas. Jelikož byla Siri prvním chytrým hlasovým asistentem, který kdy v operačním systému byl, má své chyby. Hlavním nedostatkem, ze kterého si konkurence často utahuje, je její robotický hlas.

Díky vylepšením v blížící se nové verzi iOS 10 by se ale měl hlasový projev Siri zlepšit. Apple doufá, že jejich nová funkce strojového učení zlepší odpovědi jejich hlasové asistentky, aby nezněly tak povrchně, jak je tomu nyní a její hlas bude působit více lidsky. Její odpovědi jsou totiž složeny z různých nahrávek a nová technologie by je měla udělat plynulejší. V rozhovoru pro Backchannel manažeři Applu uvedli, že i když jejich technologie strojového učení nemá žádné konkrétní oddělení, pracuje kolem ní mnoho lidí.

Dnešní zpráva by mohla souviset s nedávnou událostí, kdy americká herečka a zpěvačka Barbra Streisand volala Timu Cookovi. V hovoru si údajně Barbra stěžovala, že Siri neustále vyslovuje její příjmení špatně. Zpěvačka chtěla po Applu, aby špatnou výslovnost opravil a Apple údajně vyhověl. Zpěvačka uvedla, že aktualizaci Siri by měl Apple vypustit 30. září. Toto pozdní datum ale nesouhlasí s několika spekulacemi. Ty uvádí, že by měla nová verze systému s označením iOS 10 vyjít mnohem dříve. S největší pravděpodobností se tak bude jednat už o první aktualizaci iOS 10 po jeho vydání, tudíž například o iOS 10.0.1.

siri-780x438

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.