Zavřít reklamu

Lurk iconLurk je nová seznamovací aplikace, která nevyužívá konvenční GPS, ale technologii Bluetooth. Aplikace vznikla jako prázninový projekt studenta z Ostravy. Hlavním cílem je seznámit vás s uživateli ve vašem nejbližším okolí. Určitě jste někdy zažili, že blízko vás seděl člověk se kterým byste se chtěli seznámit. Ale nenašli jste v sobě dostatek odvahy jít a dotyčnou osobu oslovit. Právě z tohoto důvodu vznikla myšlenka na aplikaci, která se snaží tento problém eliminovat.

Při návrhu, jak tento problém vyřešit, přišly v úvahu 2 technologie. Prvním z nich byla technologi GPS, kterou využívá například Tinder či jiné seznamovací aplikace. Nevýhodou této technologie je, že není vždy nejpřesnější. Další nevýhodou je, že aplikace, které tuto technologii využívají, nemohou pozici uživatele snímat, i když je aplikace na pozadí. Právě kvůli těmto nevýhodám jsme zvolili druhou navrženou technologii, a to právě Bluetooth.

Díky této technologii můžeme zobrazit ostatní uživatele do vzdálenosti 100 metrů, a to i v případě, že svůj telefon zrovna nepoužívají. Další výhodou této technologie je, že zajišťujě vyhledávání ostatních uživatelů i v případě, že zrovna aplikaci nevyužíváte. V praxi to pak znamená, že si můžete zobrazit seznam všech uživatelů, které jste za celý den potkali.

Lurk také nabízi možnost in app nákupu, který aktivuje v aplikaci možnost tzv. „nevidtelného módu“. To znamená, že vás ostatní uživatelé neuvidí, ale vy je ano.

[appbox appstore id1138006738]

Lurk

Dnes nejčtenější

.