Zavřít reklamu

Pokémon GO iconZdá se, že Pokémon GoO není jen metlou náctiletých, ale také izraelské armády. Ta totiž varovala vojáky před hrozbou v podobě této hry. Jednotky izraelské armády mají přísný zákaz hrát populární hru z bezpečnostních důvodů. Hra totiž vyžaduje přístup k GPS a stejně tak i ke kameře telefonu, což je pro tajné vojenské základny extrémně nebezpečné.

Vojenské základny se snaží být v rámci možností co nejtajnější a právě to, že hra pro svůj chod používá neustálé připojení k GPS, není pro bezpečnost zrovna tím nejlepším. Další problém je pak fotoaparát, který by mohl útočníkům pomoci sestavit detailní mapu celé základny a vypozorovat i jednotlivé hlídky.

Tím však strach armády nekončí, problém je také fakt, že se objevují aplikace, které skutečnou hru jen napodobují a ty pak sbírají další informace z telefonů vojáků.

Armáda navíc není jediná, komu v Izraeli aplikace překáží. Dalším bojovníkem proti je například sdružení pro boj s rakovinou, které varovalo hráče, aby nelovili Pokémony přes den bez pokrývky hlavy a uvedlo, že i virtuální postavičky za které hrajete mají na hlavě kšiltovky.

Ani záchranáři nejsou zrovna nadšeni a informují, že hra způsobuje těžká zranění, kdy například minulý týden spadla patnáctiletá hráčka z kola a zranila si hlavu, když lovila Pokémony. O dvacet let starší hráč pak pro změnu prorazil skleněné dveře a záchranáři měli co dělat, aby zastavili masivní krvácení z jeho končetin.

Na druhou stranu jsou to však židé a tak se není co divit, že pojišťovna AIG v Izraeli přišla s novým produktem – pojištěním pro hráče Pokémon GO, které pokrývá škody a nehody způsobené při lovu Pokémonů. Mluvčí pojišťovny uvedl, že jsou se zájmem o tento produkt velmi spokojeni.

Dnes nejčtenější

.