Zavřít reklamu

Apple Watch Black iconApple Watch přinesly onu očekávanou revoluci do segmentu chytrých hodinek. Ano, spousta modelů se začala prodávat daleko dříve, ale byly to až hodinky od Applu, který tento segment nastartovaly raketově vzhůru. Jejich první generace je tu s námi již přes rok a její životní cyklus se pomalu blíží ke konci s tím, jak se pomalu ale jistě blíží nástupce (i tak se ale stále skvěle prodávají). Toho bychom se měli dočkat už za několik málo týdnů a na světlo začínají prosakovat další detailnější informace o tom, co bychom od Apple Watch 2 mohli očekávat. 

Podle nejnovějších informací, které vynesl server Digitimes, budou nové hodinky využívat technologii s názvem „One Glass Solution“ (OGS), místo technologie „Glass on Glass“ (GOG), která se nachází v současném modelu. A co tyto technologie vlastně znamenají?

One Glass Solution znamená, že zařízení nemusí obsahovat dvě vrstvy skel, které jsou příznačné pro technologii Glass on Glass. Místo druhého skla jde využít jen tenký film, jehož využití výrazně zmenšuje prostorové nároky starší technologie. To dává inženýrům prostor na to, aby vymysleli co do nově získaného prostoru nacpou. Ideální by byla zvětšená baterie, ale vzhledem k posledním trendům to spíš bude (bohužel) další ztenčení celého zařízení…

Zajímavostí je, že podle jednoho ze subdodavatelů výroba OSG panelů zaznamenala potíže a její výtěžnost není taková, jakou všichni očekávali. Zda-li se to projeví na dostupnosti nových hodinek si nikdo neodvažuje odhadovat.

Apple Watch 2 FB 3

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.