Zavřít reklamu

google-chrome-iconGoogle dnes vydal novou verzi svého oblíbeného internetového prohlížeče Chrome s označením 52 pro Mac. Ta již tradičně přináší opravy chyb a zlepšení zabezpečení, ale také Material Design, který výrazně mění vzhled samotného prohlížeče. Zmena designu se týká především horního baru se záložkami a panely, ale i několika dalších UI elementů.

Material Design pro Chrome byl představen už na začátku tohoto roku a Google jej chtěl pochopitelně proto, aby se vzhled prohlížeče přiblížil k jeho aplikacím na Androidu a iOS. Úplně poprvé byl nový vzhled představen pro systém Chrome OS, který beží na levných noteboocích, tzv. Chromeboocích.

Kromě nového designu přináší verze 52 také další novinky. První z nich je odstranění možnost vracet se zpět klávesou Backspace. Tento krok se Google rozhodl udělat z toho důvodu, že podle jeho statistik se uživatelé často překlepli a vraceli se tak omylem zpět. Další novinkou je tmavý vzhled při aktivování anonymního režimu, jako to známe z prohlížeče Safari na OS X a iOS.

Novou verzi Chromu si stáhnete tak, že kliknete nahoře v menu baru na Chrome –> Předvolby, v otevřeném okně vlevo na Informace a poté vyhledáte nové aktualizace. Po nainstalování bude potřeb restart prohlížeče. Pokud se vám nebud enový Material Design nebo jiné grafické prvky zamlouvat, stačí je vypnout na stránce chrome://flags.

Na rozdíl mezi verzemi se můžete podívat níže (první je nová verze s Material Designem):

Google Chrome Material Design
Google Chrome old design

Dnes nejčtenější

.