Zavřít reklamu

ikona 392931_largerLéto je v plném proudu a někteří jsou natěšení na vodní radovánky (možná, že si je v těch vedrech už dopřáli), někteří počítají dny do dovolené nebo mají před sebou dva měsíce prázdnin. Pro ty z vás, kteří vytouženě čekají na určité datum a myšlenkami se už válí na pláži či cestují po pamětihodnostech, přinášíme několik aplikací, které by vám mohli pomoci, ať už při plánování či prožívání vaší dovolené. Ať už plánujete aktivní či naprosto pasivní formu dovolené, tak se inspirujte v aplikacích, které jsme pro vás vybrali, třeba narazíte na nějakou, kterou ještě ve svém iOS zařízení nemáte.

Kam k vodě
Kam k vodě je opravdu letní klasikou, kterou využije snad každý. Jedná se o českou praktickou aplikaci, která vám pomůže najít nejbližší vodní plochu. V posledních dnech pálí sluníčko jako blázen a každý hledá tu nejlepší a popřípadě nejbližší vodní variantu. Aplikace nabízí možnost pomocí filtru najít ideální vodu podle vašich preferencí. Už máte dost chloru, klasických koupališť či aquaparků a chtěli byste vykoupat svého psa? Díky filtru se vám přestanou objevovat koupaliště a aquaparky a vyskočí na vás jezera, rybníky a jiné přírodní objekty. Kam k vodě vám zobrazí nejen polohu vodní plochy, ale také kontaktní údaje, recenze návštěvníků, otevírací dobu a můžete si sami určit do kolika kilometrů se vám mají plochy zobrazovat. Kam k vodě se neomezuje pouze na Českou republiku, ale také na Slovensko, Německo, Rakousko a další. Aplikace je zdarma a naprosto bez reklam.

[appbox appstore id1014883229]

Sun Exposure
Sun Exposure je základní aplikací pro každé léto a vlastně pro celý rok. Aplikace vypočítá, jak dlouho může být vaše kůže vystavena Slunci, aniž by se spálila na základě typu vaší pleti, lokace, času a úrovni ochranného faktoru opalovacího krému, který používáte. Také můžete vypočítat předpověď UV pro vaší lokaci a aplikace zobrazuje čas východu a západu Slunce, aktuální pozici Slunce a předpověď počasí.

[appbox appstore id452253352]

Tipy na výlet
Plánujete na léto výlety a turistiku po České republice? Tipy na výlety vám zobrazí možnosti výletů a zajímavé možnosti turistiky. Můžete si místa najít sami na mapě nebo jednoduše podle názvu místa vyhledat. Pomocí mapy si můžete zobrazit tipy na výlety ve vašem okolí či si je vyhledat podle názvu lokality kam se chystáte jet na dovolenou. V případě, že vás nějaký tip zajímá víc, tak stačí poklepat na ikonu místa a zobrazí se vám název místa a pokud poklepáte podruhé, tak se dostanete přímo na detail místa, což nabízí popis, fotogalerii a komentáře návštěvníků, kteří místo již navštívili. Aplikace nabízí také několik kategorií, podle kterých můžete zajímavé lokace najít – Rozhledna, Zajímavost, Architektonická památka, Zaniklá obec, Přírodní památka, Obec, Skanzen a mnoho dalších. Po výletu můžete místo okomentovat a doporučit/nedoporučit návštěvu, komentář se zobrazí nejen v aplikaci, ale také na webové stránce vyletnik.cz. Registrovaný uživatel může také sám přidávat zajímavá místa, která navštívil a v aplikaci ještě nejsou.

[appbox appstore id527181815]

Český benzín
Chystáte se v létě cestovat automobilem po České republice? Aplikace je poměrně užitečnou formou pro všechny, kteří chtějí natankovat co nejlevněji. V letním období většinou cena benzínu skáče bohužel poměrně rychle nahoru, takže Český benzín vám bleskurychle zobrazí, která čerpací stanice nabízí nejlevnější palivo ve vašem okolí. Aplikace spolupracuje se serverem Český benzín a díky nim budete mít brzy jasno, kde se nachází nejlevnější benzínka.

[appbox appstore id667302842]

Aladin
Aladin je oficiální aplikací Českého hydrometeorologického ústavu. S Aladinem budete mít všechny nejaktuálnější informace a předpovědi kdykoliv a kdekoliv u sebe. Aladin obsahuje informace a předpovědi o teplotě, vlhkosti, tlaku, větru a srážkám. Bude dnes pálit sluníčko celý den nebo si mám se sebou přibalit na výlet deštník? S aplikací budete mít vždy aktuální předpověď pro celou Českou republiku se sebou v iOS zařízení.

[appbox appstore id875533497]

PackPoint
Chystáte se někam na dovolenou nebo výlet? PackPoint vám v tom případě určitě pomůže, jelikož vám umožní vypracovat přehledný balící seznam, takže se pak nemusíte obávat, že na něco zapomenete. Pokud do aplikace zadáte určité informace, tak vám aplikace napoví, na které věci byste opravdu neměli zapomenout. Zadejte délku cesty, lokalitu, kam se chystáte, aktivity, které chcete provádět na své dovolené a další. PackPoint také zohlední počasí, které má v dané lokalitě být a přizpůsobí tomu nabízený seznam.

[appbox appstore id896337401]

Pitný režim
Máme tady léto a zcela zásadní otázkou je, jestli pijete opravdu dostatečně. Jednou z nejdůležitějších věcí v letním horku je dodržovat pravidelný pitný režim. Pitný režim vám umožní zcela nečekaně monitorovat právě pitný režim. Stačí zadat pohlaví, věk, tělesnou váhu, zda sportujete a na základě toho vám aplikace vypočítá, kolik byste toho měli denně vypít. Pak už jen po každém vypitém množství, zadáte vše do aplikace a ta vám automaticky počítá statistiku. V aplikaci si lze zapnout i upozornění, abyste na pitný režim opravdu nezapomněli. Škoda jen, že aplikace nezohledňuje aktuální teplotu a nepřizpůsobí tomu denní limit. O něco propracovanější je láhev, o které jsme psali v článku Thermos vyrobil inteligentnú fľašu kompatibilnú s iOS, aby ste dodržovali pitný režim.

[appbox appstore id757896891]

Tajemná místa
Nevíte, co byste v létě podnikli a nechcete se jen válet doma nebo u bazénu? Pokud máte rádi zajímavá a tajemná místa, tak si zkuste stáhnout tuto aplikaci, která vám pomůže s výběrem míst. Tajemná místa vám nabízí turistického průvodce po záhadných a tajemných místech naší krásné České republiky. V aplikace naleznete více než 170 zajímavých míst, přehlednou mapu, možnost navigace k záhadnému místu a také můžete sdílet a ukládat svá oblíbená místa.

[appbox appstore id760392931]

Bikemap
Chcete v letním období najezdit nějaké kilometry na kole? Zkuste Bikemap, jelikož vám pomůže objevit nové cesty, takže vaše jízda na kole může být zase o něco pestřejší. Aplikace nabízí více než 2 800 000 tras po celém světě, které stále doplňuje obrovská komunita nadšených cyklistů. Bikemap zobrazuje na interaktivní mapě vaší aktuální polohu a monitoruje všechny důležité informace (rychlost, vzdálenost apod.)

[appbox appstore id625759466]

Star Rover
Taky jste milovníkem hvězdných obloh? Star Rover je fantastické planetárium pro váš iPhone, iPad a iPod Touch. Stačí pozvednout iPhone k obloze a Star Rover vám přesně poví na co ukazujete. Star Rover určí automaticky vaši polohu. Jak budete pohybovat vaším iOS zařízením, tak se hvězdná mapa automaticky aktualizuje. Oslňte svého partnerka/partnerku, kamarády nebo rodinu svými astronomickými znalostmi. První verze je pro iPhone a iPod Touch a druhá verze je pro iPad.

[appbox appstore id386628906]

[appbox appstore id437217048]

Dnes nejčtenější

.