Zavřít reklamu

iOS 10 ofiko icon

Apple bezpečnost řeší stále více, i když je pravda, že nedávno unikla na internet zpráva, že jádro systému iOS 10 je nezašifrované. Po několika dnech se Apple vyjádřil, že jádro není zašifrováno schválně, a osobní data uživatelů jsou stále v naprostém bezpečí. Jádro operačního systému není zašifrováno kvůli možnosti lepší optimalizace, čímž se docílí rychlejšího a stabilnějšího chodu celého systému. Nyní bylo zjištěno, že pokud nechcete, tak iOS 10 již nebude shromažďovat vaše osobní data. Co se změní, pokud uživatel nebude chtít sdílet data nejenom se servery Applu?

Siri je stále chytřejší a nově dokáže předpovídat, na co se ji chcete zeptat podle toho, jaké aplikace například v daný čas pravidelně spouštíte. Aby systémy více používaly umělou inteligenci, tak musí iPhone nasbírat data uživatelů – jak iPhone používá, kam často jezdí nebo v kolik hodin vstává. Donedávna veřejnost nevěděla, že jsou data shromažďována a Siri s nimi poté pracuje. To ale bude díky iOS 10 možné deaktivovat.

Apple v iOS 10 nezačne sbírat vaše osobní data, mezi které patří například i používané emotikony, pokud to nebudete chtít. S největší pravděpodobností se vás iOS 10 při nainstalování zeptá, zda-li chcete některá osobní data sdílet se službami Applu. Nejedná se však pouze o Siri – například aplikace Fotky dokáže nově rozlišovat obličeje a vytvářet takzvané vzpomínky, ve kterých je zahrnuto i místo pořízení fotografií. Pokud nebudete chtít, aby se iPhone snažil rozpoznat obličej, tak jednoduše budeme mít možnost funkci deaktivovat. Dobrou zprávou ale je, že rozpoznávání obličejů vůbec nevyužívá ke své funkčnosti cloud ani servery Applu.

Mnoho služeb ale spolupracuje se servery Applu, a komunikace mezi nimi je šifrovaná. Vypadá to, že má ještě Apple s iOS 10 mnoho plánů, se kterými se nestačil na WWDC pochlubit, a je to jednoznačně velká škoda.

ios 10 mazani aplikaci fb

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.