Zavřít reklamu

thunderbolt_display_icon

Už skoro 5 let několik z nás netrpělivě čeká na nový Thunderbolt Display. Ten aktuální (nejnovější) stojí přibližně 32 000 korun a technologie uvnitř něho jsou poněkud zastaralé. Displej nemá dobré rozlišení a kvalita zobrazení není na nejlepší úrovni. Původně se předpokládalo, že Apple představí nové displeje na WWDC, ale nakonec se tak nestalo a Apple si asi ještě bere chvilku čas na to, aby vytvořil skutečně dobrý produkt. Už dříve se diskutovalo, že by nový Thunderbolt Display měl mít ve svém těle integrované GPU. Podle nových zpráv by mohl Thunderbolt Display a dokonce iMac dostat ještě další významnou novinku – zahnutý displej.

Analytická společnost IDC uvedla, že popularita zakřivených monitorů je na vzestupu – konkrétně zahnuté monitory měly 1,2% podíl na trhu v prvním čtvrtletí roku 2016. I když to není příliš velké číslo, meziroční nárůst je obrovský a to konkrétně 495%.

Podle IDC jsou nejvíce populární dvě velikosti zahnutých obrazovek, a to konkrétně 23,8 a 31,5palců. Opět je velký meziroční nárůst – menších displejů se prodalo o 91,4% víc, zatímco velkých displejů se prodalo o 183,2% více. Už dříve se spekulovalo, že Apple představí Thunderbolt Displaye ve dvou velikostech, je možné, že po zmiňovaných výsledcích zvolí společnost právě 23,8 a 31,5palců.

V neposlední řadě jsou také poslední dobou velice populární monitory s televizním tunerem. Takové monitory by měly v roce 2017 tvořit 5,7%.

Někteří analytici se domnívají, že chce Apple ještě více času, protože údajně představí u zmiňovaných produktů nový zahnutý displej. Jeden z anonymních informátorů dokonce řekl, že bychom se mohli dočkat zahnutého displeje i u iMacu. Zakřivená obrazovka by v případě iMacu, ale i Thunderbolt displeje, byla skutečně pohlcující. Většina analytiků se shoduje, že by ale cena takového displeje byla mnohem větší, ale je desetitisíce lidí, kteří by peníze na takový displej našli.

thunderbolt

*Zdroj: Appleworld.today

Dnes nejčtenější

.