Zavřít reklamu

apple-soud-icon

Na konci minulého týdne jsme vás informovali, že úřady v Pekingu zakázaly prodávat iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Důvodem je patent čínského smartphonu Baili 100C, který Apple údajně porušil. Apple se proti rozhodnutí rychle odvolal. Zajímavé už od počátku je, že pokud se podíváte níže na smartphone Baili 100C a následně ho porovnáte s designem iPhonu 6, tak překvapivě zjistíte, že si telefony v podstatě ani nejsou v ničem podobné. Krom toho nyní na internet unikají další informace o společnosti Baili a bylo zjištěno, že se v podstatě jedná o téměř neexistujícího a krachujícího výrobce.

Wall Street Jurnal dnes publikoval zprávu, že Baili „sotva existuje“ a není nic víc, než jen patentový troll. Mateřskou společností Baili je Digione, která byla zpočátku podporována investory skutečně velkých jmen, včetně společnosti Baidu Inc. Společnost podala žalobu proti Applu v prosinci roku 2014, a až teď přišlo rozhodnutí od pekingských úřadů. Baili již ale nemůže zastupovat mateřská společnost Digione, protože se rozpadla. To bylo způsobeno tvrdou konkurencí a nehospodárností, což potvrdili v minulosti i samotní zaměstnanci.

baili-100c

Mateřská společnost byla také obviněna, že zbytečně plýtvala investiční peníze společnosti Baidu Inc. I když je už Baili v úpadku, tak právníci potvrdili, že bude proti Applu bojovat u soudu. Bylo zmíněno, že Apple se k rozhodnutí odvolal a vše se bude projednávat během několika měsíců. Do té doby může Apple bez problému v Pekingu prodávat iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Žalující společnost, respektive patentový troll také sdělil, že uvažuje o rozšíření žaloby i na iPhone 6s a iPhone 6s Plus.

Je nepravděpodobné, že Baili soudní spor vyhraje. Někteří se domnívají, že se chce sporem společnost pouze zviditelnit a tím si v Číně přilákat nové zákazníky.

Two iPhone 6 camera FB

*Zdroj: iPhoneHacks.com

Dnes nejčtenější

.