Zavřít reklamu

samsung pay icon

Apple v roce 2014 společně s iPhonem 6 představil i svou novou službu Apple Pay. Zjednodušeně řečeno, pomocí Apple Pay lze platit mobilním telefonem na jakémkoli bezkontaktním terminálu. Nevýhoda je, že je služba zatím dostupná pouze v malém počtu zemí. V roce 2015 představil Samsung konkurenční službu, která se překvapivě jmenuje Samsung Pay. Podle nejnovější zprávy nalezneme brzy na App Store aplikaci, která se bude jmenovat Samsung Pay Mini.

Společnost ETNews uvedla, že do aplikace budeme mít možnost zadat své údaje o kartě a poté pomocí aplikace nakupovat v internetových obchodech. Zdá se, že aplikace bude nejprve dostupná pouze v Jižní Koreji. Důvodem vydání peněženky pro iOS je prý malý zájem o Samsung Pay na modelové řadě Galaxy. Samsung doufá, že služba Samsung Pay bude iOS oblíbená. „Po uvolnění Samsung Pay Mini dokončila společnost Samsung Electronics univerzální platformu, která umožňuje provádět internetové a mobilní platby,“ řekl ETNews vysoce postavený zástupce bankovní společnosti.

Podle několika informací společnost plánuje uvolnit službu také pro všechny Android telefony. Zatím bude služba podporovat platební karty Samsung Card, Lotte Card a Hana Card. Komerční banka a další významné společnosti projevily zájem o vstup do služby také, ale mimo Jižní Koreju, což naznačuje, že se dočkáme služby i v jiných zemích.

Apple si je skutečnosti vědom a viceprezidentka pro službu Apple Pay, Jennifer Bailey, serveru TechCrunch sdělila, že v současné době Apple usilovně pracuje na tom, aby rozšířil svou platební službu do každé “důležité” země, ve které jako společnost působí. My už musíme pouze doufat, že Česká republika se brzy služby také dočká.

samsung pay

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.