Zavřít reklamu

Touch ID icon

Druhá letošní konference Applu je za námi. Další konference by se podle všeho měla konat až v září a Apple by na ni měl představit novou generaci iPhonu a také možná i nový MacBook Pro s OLED displejem. Dnes na internet unikla fotografie údajného iPhonu 7, na které můžeme vidět nové dotykové Touch ID. iPhony by tak nadobro ztratily svou dominantu, kterou bylo právě hardwarové tlačítko umístěné pod displejem. Je ale pravda, že tlačítka byla velice často poruchová, proto je velká pravděpodobnost, že Apple se hardwarového tlačítka, které je umístěné pod displejem, zbaví nadobro.

Fotky které se objevily na mobipicker.com, nám ukazují iPhone 7 bez hardwarového Touch ID. Při pozornějším pohledu zjistíme, že iPhonu chybí stříbrný kovový kroužek kolem tlačítka, ale „kolečko“ okolo Touch ID je pouze značeno barvou.

iphone-7-home-button-closeup-800x723

Podle Macrumors.com je tlačítko přímo pod skleněnou vrstvou displeje, tudíž se již nejedná o tradiční hardwarové tlačítko. Podle zpráv, které Macrumors získal, využívá Touch ID u iPhonu 7 podobnou technologii, kterou je 3D Touch. Tlačítko tedy reaguje na silnější stisk, ale již postrádá tradiční cvaknutí. Nově bude cvaknutí tlačítka nahrazeno vibracemi.

Že jsou informace i úniky pravdivé, napovídá i fakt, že Apple si nedávno patentoval Touch ID umístěné přímo v samotném displeji. Patent popsal tři různé technologie, které mohou být použity pro snímání otisků prstů. Nejvíce zajímavá je technologie ultrazvukového snímání, která umožní aby byly senzory vložené přímo do displeje. Snímání by bylo mnohem přesnější než u kapacitního senzoru, který Apple využívá u novějších iPhonů. Uživatel by tak mohl odemknout své zařízení kdekoliv na obrazovce pouze přiložením prstu.

iphone-7-home-button

Pokud se podíváme pozorně na fotografii výše, můžeme zjistit, že je upravené rozložení přední FaceTime kamery a reproduktoru. Nově se kamera nachází na pravé straně, v případě iPhonu 6s se ale nachází na straně levé. Autentičnost fotografie není potvrzena, protože se všichni shodují na tom, že je fotografie v dnešní době příliš rozmazaná, což by naznačovalo editaci fotky například ve Photoshopu. Jeden z čtenářů Macrumors napsal: „V době, kdy iPhone dokáže nahrát 4K videa, není nikdo schopný vyfotit ostrou fotografii? Nepřijde vám to divné?“ S tvrzením čtenáře můžeme jen souhlasit.

touch id displej fb

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.