Zavřít reklamu

swift_icon

Na WWDC Apple nepředstavil pouze nové verze operačních systémů, ale také nové aplikace. Jedna z nich se jmenuje Home, která bude nově součástí iOS 10. Další zbrusunová aplikace se jmenuje Swift Playgrounds a bude dostupná pro iPad. Aplikace je primárně určena dětem, ale budou z ni mít radost i programátoři, kteří s vyvíjením aplikací teprve začínají. Díky aplikaci se snadno naučíte programovat v programovacím OpenSource jazyku Swift. Aplikace nabízí několik lekcí, díky kterým se naučí částečně programovat i naprostý začátečník.

Na konferenci bylo několikrát zmíněno, že je aplikace velice interaktivní a cílem je přilákat nové programátory. Aplikace je rozdělena na dvě poloviny – programovací část, a také na část, ve které uvidíme co udělá námi napsaný kód.

swiftplayground

Cook prý doufá, že aplikace se stane součástí výuky na každé škole, protože zaujme studenta prvního stupně, ale i také studenta, který zrovna studuje vysokou školu.

Nejlepší je, že aplikace bude pro každého k dispozici úplně zdarma, jedinou podmínkou je mít iPad. Aplikace je dostupná dnešním dnem pro developery, ale v červnu Apple vydá public betu. Finální verze bude vydána společně s iOS 10.

swift playground

Dnes nejčtenější

.