Zavřít reklamu

intel_icon

Jeden z dodavatelů iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus sdělil magazínu Bloomberg, jak bude Apple rozdělovat LTE čipy. Dříve jsme vás informovali, že Intel dodá více než 50% rychlého LTE čipu a další celkem značnou část objednávek by měl převzít dlouholetý dodavatel Qualcomm. Pokud by zmiňovaný Qualcomm opravdu dostal část objednávek, tak vše naznačuje tomu, že pro iPhone 7 použije nový čip X12. Rychlý čip od Intelu by ale měly dostat pouze iPhony pro amerického operátora AT&T.

Konkrétně Bloomberg uvedl, že Intel modemy budou vyhrazeny pouze pro iPhony, které bude prodávat operátor AT&T. „Volba, kterou Apple podnikl je poněkud velký hazard ze strany společnosti. Analytici přesto tvrdí, že modemy od společnosti Qualcomm jsou mnohem úspornější než od Intelu, a tak by měl Apple kompletně upřednostnit Qualcomm, což se ale nestane,“ napsal Bloomberg. Je potřeba podotknout, že společnost Qualcomm byla dříve výhradním dodavatelem LTE čipů pro Apple.

Tím, že Intel bude taktéž vyrábět čipy, ztrácí Qualcomm opět několik objednávek, které firma opravdu velice nutně potřebuje. Qualcomm údajně dostane za každý čip 15$. Čip Qualcomm X12 byl představen v září roku 2015 a dokáže stahovat data rychlostí až 600 Mbps a odesílat rychlostí 150 Mbps. Co se bezdrátových přenosů týče, tak X12 si bez problému poradí se standardem Wi-Fi 802.11ac – 2×2 MU-MIMO. Zároveň také podporuje LTE-U a LTE Advanced (LTE-A). LTE Advanced umožní rychleji sledovat videa, stahovat soubory, a to především díky vyšší rychlosti, která může dosahovat až 300 Mbps. Zatím v České republice je pokryto minimum území zmiňovaným LTE-A.

intel_processor

*Zdroj: iDownlodblog.com

Dnes nejčtenější

.