Zavřít reklamu

new Instagram iconPřed pár týdny jsme se od Instagramu dozvěděli, že plánuje zavést řazení příspěvků na hlavní zdi podle speciálního algoritmu. Novinku nejprve testoval jen na vybraných uživatelích a ještě nebylo jisté, zda se uchytí a inženýři ji rozšíří mezi všechny uživatele. Instagramu se ale novinka zalíbila, a tak ji koncem minulého týdne vývojáři nasadili do ostré verze a nově se podle algoritmu zobrazují příspěvky respektive fotografie už všem.

Doposud se na hlavní zdi zobrazovaly fotografie každému uživateli chronologicky, tedy podle času, jak byly přidány. Nově se ale uživateli ukazují takové příspěvky, které neviděl a kterého by ho měly nejvíce zajímat. Nový algoritmus totiž zohledňuje to, jakému uživateli nejčastěji fotografie lajkujete nebo komentujete a také to, na kterých fotografiích se zastavíte a prohlížíte si je.

Řazení příspěvků na Instagramu tak nově funguje úplně stejně, jako na Facebooku. Instagram si novinku obhajuje, že uživateli tak neuniknou ty nejzajímavější fotografie, protože doposud si průměrný uživatel zobrazil jen 30% fotografií, jelikož síť nenavštěvoval tak často a nikdy neprojel všechny příspěvky až po ty naposledy zhlédnuté. Ve výsledku je ale jasné, že jde jen o byznys, protože takto si firmy mohou zaplatit, aby se jejich příspěvek zobrazoval uživatelům nahoře.

Instagram angry

Dnes nejčtenější

.