Zavřít reklamu

Pokud ke svému každodennímu fungování používáte i Twitter a jste na něm zvyklí procházet příspěvky zajímavých lidí z celého světa, jistě jste někdy narazili například na tweety od Tima Cooka, Elona Muska či Donalda Trumpa, potažmo od velkých společností a institucí. Jeden by si tak myslel, že twitterová komunikace je pro velké korporace prakticky denním chlebem a jejich účty jsou zasypané příspěvky. Minimálně v případě Applu je to však přesně naopak. Pokud totiž na Twitter Applu zavítáte, zjistíte, že ačkoliv má téměř dva miliony sledujících, na jeho zdi příspěvky neuvidíte. Proč?

Odpověď je vcelku jednoduchá. Apple využívá Twitter prakticky jen jako inzertní plochu pro propagaci svých produktů, nikoliv jako místo pro větší vyjadřování se. Reklamní příspěvky, které na Twitter vkládá, jsou navíc přesně demograficky cílené a tudíž mají například kvůli použití specifického jazyka pro danou oblast dopad jen a pouze v určitém státě. A jelikož Twitter možnost zacílit příspěvek přesně na jedno místo umožňuje, Apple ji samozřejmě využívá a místa, na které nejsou jeho příspěvky cíleny, zkrátka a dobře jeho tweety nevidí. Tedy alespoň standardní cestou ne.

Twitter začal pracovat na větší transparentnosti reklam a jednou ze zajímavých novinek je stránka, na které se vám zobrazí tweety daného účtu z posledních dní či týdnů. Pokud jí navštívíte, můžete si prohlédnout všechny tweety Applu, které na svůj účet v posledních dnech přidal. Jak si můžete při prohlížení všimnout, skutečně se jedná o příspěvky v mnoha světových jazycích, které cílí přímo na jednotlivé země. 

Přestože jsou všechny příspěvky reklamního charakteru a vesměs jen odkazují na videa na YouTube, která lze poměrně snadno dohledat, je to určitě poměrně zajímaví inzertní taktika, díky které je Apple schopen udržet svůj Twitter hezky čistý a v případě nutnosti na něm zaujmout sledující přesně mířeným příspěvkem. 

apple twitter

Dnes nejčtenější

.