Zavřít reklamu

apple car iconV posledních několika týdnech bylo ohledně Apple Car poměrně mrtvo. Žádné nové zprávy se, na rozdíl od dubna, který byl plný novinek, na světlo světa nedostaly. To se ovšem změnilo včera večer, kdy vody rozvířil CEO Tesla Motors, Elon Musk, protože se na jedné konferenci vyjádřil, že rozhodně neočekává zahájení prodejů Apple Car do roku 2020. A pravděpodobně do stejné doby nezačne ani plnohodnotná produkce tohoto konkurenčního elektromobilu. Je jasné, že Musk nedisponuje žádnými zákulisními informacemi z vývoje a výroby, ale čerpá ze svých zkušeností a pocitů.

Rozhovor se konal na konferenci zvané Code Conference, kde Musk nabídl moderátorům svůj pohled na věc. Dle něj jsou plány Applu opravdu obdivuhodné, ale v současné době už mu přijde, že Applu pomalu ale jistě ujíždí vlak.

Myslím, že je dobře, že se do tohoto Apple pustil a upřímně doufám, že se jim to nakonec podaří. Jen dle mého názoru trochu zaspali dobu a teď už je docela pozdě a začíná jim ujíždět vlak. Je to promarněná příležitost, i když věřím že během několika let dotáhnou projekt do konce a vyrobí dobré auto.

Dále se Musk vyjádřil, že rok 2020 vidí jako první možný, kdy by mohl projekt prorazit na světlo světa. Na Apple Car se pracuje zhruba od roku 2015 a v současné době by měl vývojářský tým disponovat více než 600 lidmi. Oficiální informace ohledně „projektu Titan“ jsou však velmi kusé a s jistotou nevíme téměř nic, kromě toho, že se na projektu pracuje a že to bude bomba. Uvidíme tedy, zda-li se Elon Musk zmýlil nebo ne. Zkušenosti z tohoto spektra průmyslu má ale velmi bohaté, tudíž by jeho odhad mohl být přesný.

REC_ASA_CODE2016-20160601-205816-2745

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.