Zavřít reklamu

Apple Car icon 2

Pokud se Apple chystá vyrábět svůj vlastní automobil podobně jako Tesla, tak je pochopitelné, že bude chtít nabídnout zákazníkům způsob jak dobíjet Apple Car daleko od domova. Kalifornská společnost se ale nejspíš údajně nechce spoléhat na infrastrukturu třetích stran. Agentura Reuters nyní napsala, že Apple projevuje velký zájem o vývoj vlastních dobíjecích stanic. Zároveň si údajně začíná najímat experty, kteří se v dobíjecích stanicích vyznají.

Reuters se ve zprávě odvolává na anonymní, ale důvěryhodný zdroj. „Apple požádal ostatní společnosti aby sdělily své základní technologie, které v nabíjecích stanicích používají. V rozhovorech se nemluví o nabíjení elektromobilů stávajících zaměstnanců Applu v Campusu,“ sdělil Reuters zdroj.

Pokud Apple opravdu svůj automobil vytvoří, dává smysl, že by chtěl rozvinout velkou síť nabíjecích stanic. Dobíjecí „automaty“ v podstatě dokáží být i součástí aktuálních čerpacích stanic. Zatím není jasné, zda-li by Apple vytvořil celosvětovou síť nabíjecích stanic podobně jako má Tesla své Tesla Supercharger nebo by Apple poskytl finance společnosti, která již zkušenosti v oboru má a společnost by tak zastupovala. Současná fáze průzkumu naznačuje, že Apple hledá základní informace ohledně technologií. Firmy přirozeně nechtějí svá tajemství Applu sdělit, protože se bojí i konkurenčního boje.

Co se týče samotného Projektu Titan (Apple Car), tak v nejnovější zprávě bylo uvedeno, že Apple se zajímá o pozemky v celkové výměře téměř 75 000 metrů čtverečních, které by se dali použít jako nová vývojová centra právě pro samořídící automobily. CEO německé společnosti Daimler – Dieter Zetsche nedávno řekl: „Můj dojem je, že Apple dělá více a informuje se více o elektromobilu více, než se původně předpokládalo. Zároveň má větší respekt pro naše úspěchy, než jsem si myslel.

Apple-Car-2-1024x547

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.