Zavřít reklamu

apple-car-sign-1
I přes to, že Elon Musk předpokládá zahájení prodejů Apple Car až v roce 2020, Apple dál pokračuje v hledání nových lidí, kteří by mohli projektu nějakým způsobem pomoci. Apple a Tesla Motors jsou pak společnosti, které si navzájem vyměňují poměrně hodně zaměstnanců. Sám Musk se o tom několikát s humorem vyjádřil. Tentokrát však Apple nelovil ve vodách Tesly, ale zaměřil se do revíru tradičnějších automobilových značek. Nejnovějším přírůstkem do týmu pracujícím na „projektu Titan“ je tedy člověk, který dříve dělal pro Mercedes a BMW. 

Vývojářský tým pracující na chystaném elektromobilu obohatí přítomnost inženýra Sinisa Durekoviče. Dle agentury Bloomberg se jedná o experta na satelitní navigaci, který má v životopise několik velmi zajímavých pracovních zkušeností z prestižních automobilek po celém světě. Mezi bývalé zaměstnavatele Durekoviče patří například BMW, Mercedes a Audi.

Report z dílny Bloombergu dále píše, že společnost zaměstnala Durekoviče už v říjnu loňského roku. O konkrétní pozici se však nic oficiálního neví, ale vzhledem k předchozím zkušenostem tohoto inženýra je jasné, že na návrhu interiéru asi pracovat nebude.

Nejpravděpodobněji tedy pracuje na nějakém systému využívajícím satelitní navigaci. Ať už se jedná o samostatný navigační systém, nebo například subsystémy které navigaci využívají. Nicméně je také možné, že pracuje „pouze“ na službě CarPlay, kterou využívá také poměrně hodně automobilek. Tak jako tak se jedná o dalšího cenného experta, který obohatil tým vývojářů v Applu. Už jich tam nějaký pár je, takže výsledek by měl opravdu stát za to. Ať už to bude v roce 2020 nebo dřív.

apple-icar-steve-jobs

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.