Zavřít reklamu

osx siri dock icon

Určitě někteří z vás znají nebo dokonce používají na iPhonu příkaz “Hey Siri”, který spustí virtuální asistentku Siri. Podle nejnovějších informací by měla být Siri součástí systému OS X 10.12 Fuji, který by měl Apple představit už za necelý měsíc. Siri na Mac by měla být jedna z nejnovějších funkcí nového operačního systému pro počítače Mac. Hlasovou asistentku by mělo být možné aktivovat přímo v menubaru pomocí nové ikony nebo kliknutím na ikonu v Docku. MacRumors.com získal spolehlivé screeny ikon a další informace ohledně hlasové asistentky, a to přímo od jednoho z pracovníků Applu.

Zdroj mluvil především o nových ikonách, které budou součástí OS X 10.12. Nejvýraznější ikonou je barevná kulatá ikona v Docku, uvnitř které můžeme vidět takzvanou wavelinu, kterou známe i z našich iPhonů. Kliknutí na ikonu spustí hlasovou asistentku, která bude reagovat na naše příkazy.

siridockicon1012

Další ikona by se měla nacházet v menubaru. Konkrétně se jedná o slovo „Siri“, které obíhá zaoblený obdélník. Kromě kliknutí na zmiňované ikony, by se také měla Siri spustit po vyslovení známé věty „Hej Siri“, tato možnost ale bude podle pracovníka Applu ve výchozím nastavení vypnutá, ale uživatel by měl mít možnost si ji kdykoliv aktivovat v nabídce Předvolby. Spolehlivý zdroj také řekl, že práce na Siri nejsou ještě zdaleka hotové, a tak je zde šance, že bude ikona v menubaru změněna, protože zatím vypadá až příliš jednoduše.

sirimenubaricon1012

Apple údajně Siri pro OS X testuje od roku 2012, ale až po čtyřech letech by měla být dostupná pro širokou veřejnost. Siri toho na iOS zařízení zvládne opravdu hodně, konkrétně dokáže otevřít aplikace, vyhledávat na webu, posílat textové zprávy, přečíst e-maily nebo vypočítat příklad. Špatnou zprávou je, že zatím stále není dostupná v češtině, ale je možné, že se Siri v češtině dočkáme v OS X 10.12 nebo iOS 10. Vše se dozvíme až na konferenci, která by se měla konat už v pondělí 13. června.

osx - siri

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.