Zavřít reklamu

Jony Ive iPad Pro icon

Apple v březnu na Keynote představil po boku iPhonu SE také nový 9,7palcový iPad Pro. Jedná se tak o menšího bráchu 12,9palcové verze. Základní nejlevnější varianta stojí něco přes 18 tisíc korun, což je pro někoho poněkud velká částka, ale je to nic proti ceně, za kterou se prodala limitovaná edice zmiňovaného iPadu, kterou navrhl sám šéf designu Jony Ive. Ten stojí za podobou nejnovějších iPhonů, iPadů nebo dokonce i Maců. Designérem na plný úvazek se stal už v roce 1992, a jedním z jeho prvních navržených produktů pro Apple byl MessagePad 110.

Navrhl také speciální žlutý 12,9 palcový iPad Pro, ke kterému je připevněn modrý Smart Cover, který je vyroben z francouzské kůže. Součástí iPadu je také oranžové pouzdro pro Apple Pencil, které je vyrobeno z italské kůže. Celému iPadu také dominuje nápis „edition one of one“. Zmiňovaný iPad se v londýnském muzeu vydražil za 50 tisíc liber, v přepočtu je to tedy zhruba 1,7 milionů korun.

Na aukci se také vydražily produkty od známých osobností ze světa designu. Konkrétně můžeme jmenovat Marca Nesona, Taha Hadida či Thomase Heatherwicka. Vydražily se tak produkty, za více než jeden milion liber. Veškerý výtěžek byl věnován muzeu designu.

Máme zde velice jasnou hierarchii. Našim úkolem není vydělávat peníze pro Apple, našim úkolem je vytvořit ty nejlepší produkty. Věříme, že pokud jsou produkty dobré a budou atraktivní, tak uživatelé si je koupí. A to teprve začne vydělávat peníze,řekl dříve Ive o designérském studiu a týmu Applu.

Jony Ive iPad Pro

Dnes nejčtenější

.