Zavřít reklamu

coffeILLIMITÉ COFFEE ROASTERS (ďalej len ICR) je malá pražiareň výberovej kávy, s pozitívnym vzťahom k remeslám a dizajnu. Kávy pražia každý pondelok, vždy v malých várkach. Jej zakladateľom je Lukáš Kubíny, minimalistický perfekcionista. “ICR” pracuje výlučne len s výberovou kávou (tzv. Specialty Grade), ktorá predstavuje približne len 3% z celkovej svetovej produkcie kávy.

Medzi hlavné benefity výberovej kávy patrí predovšetkým kvalita zrna, nakoľko sa jedná o ručný zber a selekciu, ďalej sú to štandardy pri jej pražení podľa SCAA (Specialty Coffee Association of America) a v neposlednej rade je to aj samotná príprava kávy. Medzi hlavné chuťové atribúty patrí hlavne šťavnatosť, ovocnosť a široké chuťové spektrum oproti kávam komoditným (tzv. Commercial Grade).
Ľudia častokrát majú pri pití výberovej kávy pocit acidity/kyslosti, avšak sa jedná len o prvý moment prekvapenia, nakoľko ľudia majú chuťové poháriky nastavené na horkosť v káve (častokrát spôsobenú vyšším stupňom praženia). Káva je zo 70% ovocie, preto sa nenechajte vystrašiť novými chuťami. 
“ICR” prednedávnom zaradilo do ponuky aj CASCARU – jedná sa o sušenú kávovú šupku, ktorá obsahuje kofeín, vysoké množstvo vitamínov a antioxidantov. Je preto vhodná ako zdravý povzbudzujúci nápoj, prípadne ako istá náhrada pre ľudí, ktorí neobľubujú kávu. Mimo iného Lukáš pracuje aj s drevom a kožou, postupne sa teda portfolio produktov “ICR” rozširuje aj o takéto doplnky a príslušenstvo.
Illimite_Taska_2
Filozofiou “ICR” je pracovať s kávou v malom, každej káve a výrobku venovať akýsi punc originality a kvality, ktorý každý milovník kávy, dizajnu a poctivej ručnej práce určite ocení. Na e-shope momentálne Lukáš ešte pracuje, nakoľko “ICR” je zatiaľ len “One Man Show” firmou a prostriedky a čas sú ešte stále obmedzené.

Dnes nejčtenější

.